2 - 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse I

7 mei 2016 14:30

Blom, J.E.

Idskenhuizen - Voor de verandering verloor ONT zaterdag maar weer eens een partij die het had moeten winnen. In Idskenhuizen werd met 2-1 verloren van VVI dat nergens meer om streed en ONT in het laatste kwartier alle kans gaf om de gelijkmaker aan te tekenen. Die kwam er niet. Omdat de degradatieconcurrenten 't Fean '58 en Zwaagwesteinde ook beide verloren blijft de afstand naar dat tweetal drie punten in ONT's voordeel.

ONT startte best bemoedigend bij VVI. Al in de vierde minuut was er een kans voor de bezoekers. Hielke Knippels won op inzet een duel en zag zichzelf zomaar in scoringspositie. Het afleggen van de bal op Dennis Bakker was niet de goede keus, weg kans voor ONT. Het initiatief van ONT duurde tien minuten, daarna nam VVI het heft in handen. Dat resulteerde in een hard schot over van Daniel Kleiterp en in minuut 14 een doelpunt van Hans Neuenschwander. Na een hakje van Kleiterp scoorde VVI's nummer tien zo ongeveer vanaf de penaltystip. Kleiterp schoot nog es naast en voor ONT testte Teake van der Hoek de vuisten van de uitmuntende VVI doelman Jan Dik Piersma. Van der Hoek vond in de laatste minuut van de eerste helft ook nog eens Piersma op zijn weg bij een doelpoging bij de eerste paal na een voorzet van Dennis Bakker.

In de tweede helft vergat ONT in de 54e minuut de gelijkmaker aan te tekenen. Na een misverstand in de VVI verdediging bleef de bal voor de voeten van Sjoerd Venema liggen. Venema ging niet vol voor de bal en VVI redde de situatie. Twee minuten later was het 2-0. Jitze Lindeboom verzond een pass over vijftig meter waarna Kleiterp de bal op de borst aannam, controleerde en scoorde. Een pass en aanname waar ONT alleen maar jaloers op kon zijn. Na de 2-0 nam VVI duidelijk gas terug. Dat gaf ONT mogelijkheden om op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Egbert Hulzinga vond die bijna maar schoot naast. Intussen was Tobias Draaisma toch nog twee keer gevaarlijk voor VVI. Draaisma's eerste doelpoging ging voorlangs en bij de tweede lagen de benen van ONT doelman Rory Bruinja in de weg. Tien minuten voor tijd was er toch het doelpunt voor ONT. Teake van der Hoek controleerde de bal goed uit een voorzet van Dennis Bakker, uit de draai scoorde de ONT'er. VVI kreeg nog mogelijkheden door counters maar Kleiterp verzuimde tot twee keer toe de trekker over te halen. ONT zag Piersma knap redden op een inzet van Oebele Twijnstra, maar verder kwam ONT ook niet. Al in blessuretijd werden twee corners zo slecht genomen (een corner is toch de meest gemakkelijk te nemen bal; het ding ligt stil en er is geen druk van de tegenstander), dat daar geen ONT gevaar uit ontstond. Ver in blessuretijd voorkwam Bruinja de 3-1 door een inzet van Henk Jan Steneker uit zijn doel te houden.

Na afloop was in de bestuurskamer van VVI te horen dat men van ONT wel wat meer "kriich" had verwacht. En dat was niet voor het eerst dat dat oordeel over ONT werd gehoord. Dat mag de ploeg en technische staf zich toch wel aanrekenen. Ook tegen VVI miste ONT de felheid om over lijken te gaan. En dat is toch nodig om voor lijfsbehoud te vechten.

Louter en alleen omdat ook 't Fean '58 en Zwaagwesteinde verloren, heeft ONT het behalen van de nacompetitie nog in eigen hand. En oh ja, één ding is zeker; ONT 1 degradeert bij verlies volgende week niet rechtstreeks. Er zal dan tegen een eventueel winnend 't Fean '58 en/of Zwaagwesteinde een beslissingswedstrijd moeten worden gespeeld.

De laatste wedstrijd van deze competitie speelt ONT zaterdag a.s. tegen De Wâlde. In Opeinde is de aftrap om 14.30 uur. ONT heeft dan opnieuw aan één punt voldoende om rechtstreekse degradatie te ontlopen en zich te plaatsen voor de nacompetitie.