7 - 2

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse I

30 april 2016 14:30

Vonk, N.R.T.

DAMWOUDE - ONT liet zich niet voor het eerst deze competitie van haar slechtste kant zien. Broekster Boys werd alle ruimte gegeven om zelfvertrouwen te tanken voor de nacompetitie. En daar maakte de tegenstander met een 7-2 overwinning dankbaar gebruik van. En ONT? Dat speelde een naïeve wedstrijd en tankte zéker geen zelfvertrouwen.

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Broekster Boys (BB) werd in het ONT gefluisterd dat BB trainer en ex ONT trainer Jan Mulder zijn team misschien wel wat rustiger de wei in zou sturen om ONT te helpen. Los van dat het in de voetballerij niet zo werkt gaf ONT in de beginfase van de wedstrijd de tegenstander ook niet de gelegenheid om maar te denken aan "rustiger". ONT liep na een 3-0 achterstand na 16 minuten compleet achter de feiten aan.

Eigenlijk was dat al zo vanaf minuut één. BB liet zien dat het wat baltempo en 'één keer raken' ONT ver de baas was. De ONT verdediging had geen greep op Abe Dreyer en die zorgde er voor dat er na zestien minuten een 3-0 stand op het scorebord stond. De snelle Dreyer stelde in minuut zes en acht Jorrit Iwan Kooistra en Pieter Wessel Dijkstra in staat te scoren en deed dat zelf in de zestiende minuut met een knal in de lange hoek. Waar ging het dan mis bij ONT? Dan mag gewezen worden naar het middenveld. Daar kreeg BB speler Piet Wessel Dijkstra veel te veel ruimte en dat resulteerde in het verzenden van menig mooi passje. Natuurlijk was dat niet het enige manco aan het ONT spel. De tegengoals kwam ook veel te gemakkelijk tot stand. Zoals de vierd goal die ontstond na een misverstand tussen ONT doelman Rory Bruinja en Jasper van der Veen. ONT scoorde vóór rust nog wel tegen via Egbert Hulzinga, ruststand 4-1.

Nadat ONT na rust een inzet van Siemen Sake Kooistra een corner zag worden was er een bemoedigende combinatie tussen Teake van der Hoek, Hielke Knippels en Egbert Hulzinga. Het leidde tot niet meer dan een corner maar gaf de ONT burger wel een beetje moed. En dat was er helemaal toen Oebele Twijnstra in de 53e minuut de tweede ONT treffer aantekende. In de daaropvolgende minuut leek BB direct orde op zaken te stellen maar Bruinja voorkwam een volgende treffer van Koolstra.  En dat was niet Bruinja's enige redding in de tweede helft. De ONT doelman pakte inzetten van Dreyer, dook een schot van Dijkstra uit de kruising, was later dezelfde speler nog een keer de baas en stopte een strafschop van Hedzer Prins. En toch moest de ONT doelman in de tweede helft nog drie keer capituleren. Voor de thuisclub scoorde Koolstra nog twee keer en ook invaller Sjoerd Westra scoorde.

ONT's vrije verdediger Stefan Roffel dacht het er zijne van: "Je begint de wedstrijd met een plan. Maar of je aanvalt of verdedigt, het gaat om de manier hoe je dit doet. Als je dan na 16 minuten al met 3-0 achter te staat is moeilijk om verder te gaan . Als je dan nog voor rust 4-1 maakt en na rust nog 4-2 geeft dit nog hoop voor de ploeg. Maar als dan de 5-2 valt is het voor je gevoel weer opnieuw beginnen. Op dit niveau kun je geen steken laten vallen. Deze worden genadeloos afgestraft. Dat je verliest van Broekster Boys is geen schande, maar 7-2 is te veel."

ONT droop af met de staart tussen de benen. En ook in de wetenschap dat het team het behalen van de nacompetitie nog in eigen hand heeft. Zwaagwesteinde won van 't Fean '58 waarmee die beide teams nu dertien punten hebben. ONT verzamelde er zestien. Met nog twee wedstrijden te gaan druipt de spanning er vanaf. ONT speelt zaterdag a.s. uit tegen VVI. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.