Zuidhorn - ONT 2-0; een reguliere uitslag.

2 - 0

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse I

9 april 2016 14:30

Deuring, M. mevr

Zuidhorn - ONT speelde zaterdag uit tegen Zuidhorn, de nummer vier op de ranglijst. Na 90 minuten stond er een 2-0 eindstand op het scorebord, een normale uitslag. Toch verbloemt die eindstand de werkelijkheid. Zuidhorn vergat ONT in de eerste helft diep in de zorgen te drukken.

ONT had tegen Zuidhorn een mooie uitdaging. Bij winst tegen ONT was de thuisploeg twee jaar lang ongeslagen op eigen veld. Aan ONT om dat niet te laten gebeuren. Maar Zuidhorn won en eigenlijk was ONT ook niet een moment in de buurt om die fraaie reeks van ongeslagen thuiswedstrijden te onderbreken. ONT speelde opnieuw twee totaal verschillende speelhelften. De eerste helft was ronduit bagger. De linies speelden veel te ver uit elkaar en daarmee werd het middenveld cadeau gegeven aan de tegenstander. En die sneden dus een paar keer als het spreekwoordelijke warme mes door de boter door het ONT middenveld en verdediging.

En dat begon al in minuut vier. De kaats van Jaap Jacobs op Jordi Schulting was prima, maar Schulting vergat te scoren, zijn inzet ging naast. De ervaren nummer 11 Jan Peter Steenbergen schoot daarna uit de draai naast en rommelde zich even later tot bij ONT doelman Rory Bruinja die daarna de inzet pareerde. Een doelpunt voor de thuisclub kon niet uitblijven en dat kwam er dan ook. In de 10e  minuut wurmde Jacobs zich door de ONT verdediging en toen was ook Bruinja gezien. Vijf minuten later was een verdubbeling van de voorsprong aanstaande. Jordi Schuiling stelde Steenbergen in staat met een intikkertje te scoren. Het werd vrijstaand en twee meter van de doellijn een raket die via de lat over ging. Bruinja behoedde ONT daarna voor een grotere achterstand met prima reddingen op doelpogingen van twee keer Jacobs en Steenbergen. Een kans voor ONT was er in de slotminuut van de eerste helft. Teake van der Hoek worstelde zich in scoringspositie, moest dat met links afmaken en dat lukte niet. Het schot ging naast.

Niet voor het eerst dit seizoen speelde ONT na een matige eerste helft een betere tweede helft. Dan gebeurt er in de rust in de kleedkamer blijkbaar iets. Maar "what happens in de kleedkamer stays in de kleedkamer". De linies sloten nu wel op elkaar aan waarmee Zuidhorn minder mogelijkheden kreeg te combineren. En zo moet je een betere tegenstander idd aanpakken. Niet dat de thuisclub niet meer aan de ONT poort rommelde. Want Hendrik Mulder moest nog een bal van de lijn halen na een inzetje van Jacobs en Bruinja mocht zich nog onderscheiden na een vlammende inzet van Steenbergen. En ONT? Dat bleek tegen Zuidhorn machteloos. ONT timmerde zeker beter aan de weg dan de eerste helft maar bleek aanvallend opnieuw machteloos. Teake van der Hoek mist op dit moment zelfvertrouwen, Egbert Hulzinga wacht teveel op zijn moment en Dion Smits heeft, na zijn maandenlange blessure, nog te weinig speelminuten om belangrijk te kunnen zijn. Maar ONT beet wel meer van zich af in de tweede helft en dat was goed om te zien. De thuisclub had er een strafschop voor nodig om de voorsprong te verdubbelen. Scheidsrechter Marije Deuring zag in een aanraking met de bal van Hendrik Mulder een strafschop. En die werd, via de binnenkant van de paal, benut door Laurens Bloem.

Opnieuw geen punten voor ONT en omdat ook 't Fean '58 (5-1 verlies bij VVI) en Zwaagwesteinde (6-0 verlies bij Broekster Boys) geen punten sprokkelden, blijft de stand onderaan de ranglijst onveranderd. Volgende week is er een inhaal-/bekerweekend en is ONT vrij. Op zaterdag 23 april wordt er thuis tegen Heerenveense Boys gespeeld. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.