Inzet verliest van kwaliteit; ONT - VEV '67 1-4

23'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse I

2 april 2016 15:00

Schuring, J.H.

OPEINDE - De bezoekers scoorden binnen de minuut en daarmee liep ONT direct achter de feiten aan. De gelijkmaker halverwege de eerste helft kon het verschil in kwaliteit niet verbloemen. ONT werkte wel hard maar kwam kwaliteit tekort om het VEV '67 lastig te maken. Eindstand 1-4.

ONT zakte vorige week tegen Hardegarijp flink door het ijs waar het ging om de collectieve inzet. Dat was tegen VEV '67 beter, maar de tegenstander bleek dusdanig van kwaliteit dat de inzet het niet won.

ONT begon met de beste bedoelingen aan de wedstrijd en dus was de wel heel snelle achterstand een beste streep door de rekening. Binnen de minuut was het 0-1. Een indraaiende voorzet werd door Rense Dijk net genoeg moet het hoofd beroerd om doeltreffend te zijn. De bezoekers leken snel korte metten met ONT te willen maken. Dijk testte ONT doelman Rory Bruinja met een hard schot en na een flitsende combinatie tussen Dijk en Joachim Wiegman schoot Jeffrey Visser naast. ONT deed in die periode niet veel meer dan tegenhouden en maar hopen dat de achterstand niet op zou lopen. Dat gebeurde niet en na een kwartier leek ONT iets meer vat op het spel van VEV '67 te krijgen. Het was ook toen dat zich een hilarisch moment in de wedstrijd afspeelde. Bij een blessure speelde VEV '67 de bal over de zijlijn. Het is een ongeschreven wet dat de tegenpartij de bal dan terug geeft. Dat deed ONT ook, maar Teake van der Hoek deed dat op geheel eigen wijze. De ONT spits poeierde de bal richting doel van VEV '67 waar doelman Klaas Kleiker verbouwereerd en tegelijkertijd kansloos de bal net over zijn doel zag vliegen. Zes minuten later capituleerde Kleiker alsnog op een inzet van Van der Hoek. Die ramde de bal uit een vrije trap richting vijandig doel en via een been van een verdediger belandde de bal met een boogje in het doel van VEV '67. Het was ook in die periode dat VEV '67 coach Luitzen Nijboer (Drachten) druk coachend aan de zijlijn probeerde zijn team in het gareel te krijgen. En blijkbaar lukte dat want de bezoekers kwamen zeven minuten voor rust weer op voorsprong. De sterk spelende Jeffrey Visser ontsnapte op rechts waarna de bal uit zijn prima voorzet door Marco Soeten tegen de touwen werd gekopt. Onbegrijpelijk was de rode kaart die ONT aanvoerder Gerrit-Jan Kooistra drie minuten voor rust opliep. Visser was Kooistra te snel af waarna de ONT'er besloot Visser te trakteren op een tackle van achteren die een terechte rode kaart van scheidsrechter Schuring opleverde.

ONT gebruikte de rust om zich te herpakken en zich voor te bereiden op de strijd van tien tegen elf. En heel even leek zich het "CVVO-thuis-scenario" te ontwikkelen. Van der Hoek was twee keer dicht bij een treffer. Zijn eerste doelpoging werd nét geblokt en bij de tweede poging was doelman Kleiker de sta in de weg. Op de rebound die de doelman toestand was geen alerte ONT reactie. Intussen profiteerden de bezoekers wel van de ruimte die er was, maar het vizier stond niet op scherp. Toch kwam de derde treffer er. Soeten prikte de bal tussen Bruinja en een ONT verdediger door in het ONT doel. Het sierde ONT dat het ook bij die achterstand bleef strijden voor een beter resultaat. Met het inbrengen van krachtpatser Danny Zijntra en snelheidsduivel Sipke Groos ging ONT de laatste twintig minuten va-banque spelen. Het leverde wel wat druk op richting VEV '67 doel, maar de kansen waren aan de andere kant te zien. Marwin van Wijk schoot op de paal en Ton Baan poeierde de bal uit een corner naast. Het duurde tot één minuut voor tijd eer de 1-4 op het scorebord kwam. Dijk kreeg de gelegenheid om de bal vanaf de achterlijn twee keer af te leggen en de tweede poging was succesvol. Het binnentikkertje was van Soeten. Scheidrechter Schuring, hij had geen moeilijke middag, besloot geen blessuretijd bij te tellen en floot na negentig minuten voor het einde.

Frappant was dat ONT - VEV '67 deze zaterdag de enige wedstrijd was in de 2e klasse I waar een driepunter viel. De andere zes wedstrijden eindigden in een gelijk spel. Degradatieconcurrent 't Fean '58 pakte dus een punt en kwam daarmee op gelijke hoogte met ONT. Tenzij Zwaagwesteinde ook nog mee gaat doen, zullen ONT en 't Fean '58 wel gaan uitvechten wie rechtstreeks degradeert (plaats 13) of nacompetitie speelt (plaats 12).

Het resterende programma van beide teams is wat zwaarte betreft vrijwel gelijk: 't Fean '58 speelt nog tegen VVI (u), VEV '67 (t), Zwaagwesteinde (u), Broekster Boys (u) en Heerenveense Boys (t). Voor ONT is het programma; Zuidhorn (u), Heerenveense Boys (t), Broekster Boys (u), VVI (u) en De Wâlde (t).

Volgende week speelt ONT dus uit tegen Zuidhorn. Aanvang 14.30 uur.