5 - 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse I

19 maart 2016 15:00

Spinder, R.N.

DOKKUM - Door twee fouten in de ONT verdediging stond er na 13 minuten een 2-0 stand op het scorebord. Tegen een veel betere tegenstander was het daarna voor ONT vechten tegen de bierkaai. Na de 3-1 in de tweede helft gloorde er heel even hoop in de ONT gelederen, maar de thuisclub gaf niets meer weg. Eindstand 5-1.

Voor ONT 1 ging de rit naar Dokkum dankzij een gereed gedeelte van de 'Sintrale As' een mooi stukje sneller dan via de 'oude weg'. Maar in de wedstrijd bleek dat ONT die snelheid niet had meegenomen naar het veld. De thuisploeg speelde als de 'Sintrale As' en ONT was de 'oude weg'. Be Quick Dokkum (BQD) speelde gedreven en overklaste ONT met snel combinatiespel. Toegegeven: ONT liet dat ook toe.

Al in minuut één had ONT op achterstand kunnen staan. Oebele Twijnstra leed balverlies waarna de bal voor de voeten werd gebracht van Be Quick's topscoorder Rudolf Banga. Die schrok daar zo van dat het een trap over de bal werd in plaats van tegen de bal. Al snel werd duidelijk dat ONT achter de feiten aan liep. Het ONT middenveld stond niet compact en daar profiteerde BQD in de tiende minuut van. Tjalling de Boer kreeg de vrijheid een schot te lossen, ONT doelman Rory Bruinja stond een rebound door het midden toe en daar wist Rudolf Banga wel raad mee. Banga schoot een minuut later net naast om weer een minuut later de 2-0 aan te tekenen. Daarbij opnieuw geholpen door Bruinja die, na gepriegel in de ONT verdediging, de bal pardoes bij Banga in de voeten schoof. En dat betekende 2-0. De thuisclub plooide daarna, logisch, ietwat terug en dat gaf ONT wat ruimte. Maar de scherpte van vorige week tegen CVVO ontbrak. Anders was een doelpoging van Hendrik Mulder de aansluitingstreffer geweest, nu ging de bal naast. En dat was ook zo bij een goeie kans voor Teake van der Hoek na een half uur. Netjes aangespeeld door Mulder werd het schot van Van der Hoek gekeerd door BQD doelman Redmer Jorna.

BQD maakte een einde aan de wedstrijd door tien minuten voor rust de 3-0 aan te tekenen. Thomas Reitsma verschalkte twee ONT'ers waarna de bal uit zijn strakke voorzet in het kruis werd gekopt door Aldert Hietkamp.

Natuurlijk kwam ONT na rust gedreven uit de kleedkamer. Maar wat ONT vandaag liet zien was niet dreigend genoeg om BQD van het stuk te brengen. De Opeindenaren streden wel, maar het was niet goed genoeg tegen een vaardig BQD. Na een half uur leek een pass door het hart van de ONT verdediging de opmaat naar 4-1. Hietkamp stevende alleen op Bruinja af, maar de ONT doelman had het schot klemvast. De elf van de Drachtster trainer Henk Konings legde ONT hun wil op en dat veranderde ook niet na de 3-1 van ONT. Dat was in de 70e minuut. Twijnstra transporteerde de bal maar eens naar de ONT voorwaartsen. Teake van der Hoek pikte de bal op, volgens velen gebruikte Van der Hoek een hand, maar niet volgens scheidsrechter Rowan Spinder uit Drachten, en dat betekende 3-1.  ONT benutte de commotie over de handsbal niet en vier minuten later was het 4-1. Banga pikte een steekpassje op en scoorde met een hard schot. Bruinja redde daarna nog op inzetten van Banga en Reitsma maar moest in de slotminuut toch capituleren op een inzet van Ynte Koopal.

En zo stond er na 90 minuten opnieuw een 5-1 eindstand op het scorebord. Vorige was dat in het voordeel van ONT, nu was het een 'niet'. ONT verloor van een beter spelende tegenstander, maar over de manier waarop werd verloren zal de komende week zeker over worden gesproken.

De uitslagen van de degradatieconcurrenten waren niet erg in het nadeel van ONT. Zwaagwesteinde haalde wel verrassend een punt op bij de Wâlde, 't Fean '58 ging met 3-1 ten onder tegen CVVO.Zaterdag 26 maart a.s. speelt ONT uit tegen Hardegarijp.