59'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse I

14 november 2015 14:30

Volders, B

ONT 1 leek af te stevenen op een puntje thuis tegen Zuidhorn. Maar drie minuten voor tijd ging het alsnog mis en scoorden de bezoekers de winnende treffer. ONT kreeg wel heel gemakkelijk de tegendoelpunten om de oren. Dat deed ONT ook tegen Zuidhorn de das om.

ONT coach Dennis Stuiver liet zijn team tegen Zuidhorn in dezelfde basisformatie startten als vorige week tegen VEV '67. Dat betekende dus ook een gelijke strijdwijze, compact spelen en zo de tegenstander van het eigen doel houden. En toch was er een verschil, Zuidhorn bleek net iets minder gemakkelijk te voetballen dan VEV '67 en dat gaf ook mogelijkheden aan ONT. En zo stond ONT na acht minuten zo maar op 1-0. En met niet zo maar een goal, nee met een prima doelpunt. Otto Kooi gaf de bal mee aan Hendrik Mulder die zich ontdeed van een aantal tegenstanders om daarna Zuidhorn doelman Marcel Groothof met een kien balletje te verschalken. Mulder had even later na een goeie loopactie zelfs een tweede doelpunt op zijn schoen, dit keer ging de bal over. Zuidhorn nam daarna wel het initiatief en dat leidde tot kansen. Jos Schultinga bestookte het ONT doel waar doelman Rory Bruinja de bal wegbokste, een schot van Jaap Jacobs ondervond hetzelfde lot en een kopbal van Jacobs belandde in de grijpgrage handen van Bruinja. ONT zette daar aanvallend te weinig tegenover om aanspraak te maken op een tweede doelpunt. De laatste tien minuten van de eerste helft leek ONT het woord "overleven" als sleutel tot succes te hanteren. Elke bal werd lukraak naar voren getransporteerd om maar onder de druk van de bezoekers uit te komen. Een beslist niet goede fase van ONT. Maar het resulteerde wel in een 1-0 ruststand.

Dat Zuidhorn geen kopie van de eerste helft wilde was direct duidelijk. Er was meer druk op ONT en dat leidde al snel tot een kans voor Jacobs. In vrije positie kopte de Zuidhorn spits de bal naast. De gelijkmaker kwam er acht minuten na rust toch. De ervaren Laurens Bloem, hoofdklasse ervaring bij Oranje Nassau en gezegend met een heerlijke lange trap, legde de bal uit een vrije trap op het hoofd van Daan Kocken en zijn kopbal betekende 1-1. Vijf minuten later werd het 1-2. Jacobs scoorde, opnieuw na een vrije trap. En zo keek ONT dus tegen een achterstand aan, ontstaan uit twee stilstaande situaties. Toch iets om over na te denken. Een opsteker voor ONT was de snelle

Hendrik Mulder scoorde twee keer, het was niet genoeg voor punten.

gelijkmaker. Een minuut na de 1-2 werd het 2-2 door opnieuw Mulder. Stefan Roffel stond aan de basis met een afgemeten voorzet waarna Mulder met een volley scoorde. Sullig balverlies van ONT leek in de 65e minuut de 2-3 in te luiden. Jacobs stoomde met twee teamgenoten op naar het ONT doel. Die situatie speelde Zuidhorn niet goed uit en zo bleef het 2-2. Omdat het harde werken van ONT de nodige energie kostte kregen de bezoekers wel wat meer ruimte. Profiteren deden de Groningers niet. Zo vond Jan Peter Steenbergen Bruinja twee keer op zijn weg. Uiteindelijk was er een curieuze goal voor nodig om ONT een puntje te laten ontglippen. Drie minuten voor tijd ging Keven van der Kooi vol voor de bal na een voorzet en via de grond caramboleerde de bal uiteindelijk richting ONT doel. De redding van een ONT verdediger was volgens scheidsrechter Volders uit Bedum van achter de doellijn. Doelpunt en 2-3. Overigens werd achteraf niet getwijfeld aan de juistheid van de beslissing van de arbiter.

Na de 2-3 kreeg ONT nog drie goede kansen op een verdiend puntje. Uit een vrije trap van Stefan Roffel kopte Oebele Twijnstra de bal op de handen van doelman Groothof waarna Jasper van der Veen de bal uit de rebound naast schoot. En al in blessuretijd kopt Van der Veen de bal net naast, terwijl de Zuidhorn doelman als aan de grond genageld stond.

Het bleef bij 2-3. Voor ONT was een puntje zeker verdiend geweest. Er werd in ieder geval hard voor gewerkt. Dat vond ook Stuiver: "Hard werken, het snot voor je ogen lopen wordt niet altijd beloond. Dat zelfs, op basis van strijdlust en wil, een verdiend punt in de laatste minuten van de wedstrijd uit je handen wordt gegrist is zuur. Volgende week rust en dan gaan we er weer vol tegen aan."

Een nadenkertje is wel de manier waarop de eerste twee tegengoals vielen. die beide doelpunten vielen uit dode spelmomenten, vrije trappen veertig meter van het ONT doel waar dan uiteindelijk een tegenstander een hoofd of een voet tegen plaatste.

Volgende week is het beker/inhaal en is ONT vrij. Zaterdag 28 november staat de uitwedstrijd tegen De Wâlde op het programma.