5 - 3

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse I

17 oktober 2015 14:30

Boland, H.F.

LEMMER - Een gehavend ONT speelde een uur lang in Lemmer een prima partij. Een 1-2 voorsprong kon niet worden vastgehouden. Na de gelijkmaker een kwartier voor tijd werd het een doelpuntenfestijn met een 5-3 eindstand als eindresultaat.

Door blessures, een schorsing en vakantie waren zaterdag zeven spelers van de ONT A selectie niet inzetbaar. Daar wordt bij ONT niet over "gemiept", dan zullen andere spelers het moeten doen. Maar één ding is duidelijk bij zo'n golf van afwezigen; ONT coach Dennis Stuiver wordt beperkt in zijn keuzes. Het aantal afwezigen bepaalt de samenstelling van het team, en niet de coach. Dat hoeft niet verkeerd uit te pakken want wat ONT zaterdag in Lemmer liet zien was bewonderenswaardig.

ONT startte tegen CVVO vol overtuiging. Een schot van Stefan Roffel ging naast en na een ONT corner restte CVVO niets anders dan een paniek-opruiming. Na achttien minuten had CVVO de eerste 100% van de wedstrijd. De voorzet was van Lourens Visser, Oebele Twijnstra kon er net geen voet tegenaan krijgen en daar schrok de volledig vrijstaande Gerben Visser, de beweeglijke nummer 9 van CVVO, zo van dat er slechts een rollertje richting ONT doelman Rory Bruinja restte. Constante dreiging voor ONT ging er uit van de nummer 11 van CVVO; Edzo Kloosterboer. Een rappe sprinter waar ONT'er Rudolf Smedinga de handen meer dan vol aan had. Kloosterboer stond na bijna een half uur ook aan de basis van de tweede grote kans voor de thuisclub. Zijn inzet werd van de lijn gehaald door Twijnstra waarna Bruinja zich moedig voor de voeten van Visser wierp. Dat het een open wedstrijd was bleek uit de aaneenschakeling van kansen die de toeschouwers zagen. Voor ONT schoot Hendrik Mulder over en voor CVVO deed Visser dat ook. Dat was wel in een fase waarin CVVO veel dreigender was dan ONT. De 1-0 na 35 minuten spelen paste wel in dat beeld. Visser zette de voet tegen de bal na een vrije trap van Martijn Romkema. Dat ONT voor rust op gelijke hoogte kwam was gezien de spelopvatting van de bezoekers zeker verdiend te noemen. Een fraaie aanval bracht de bal via Freerk Veenstra en Jacco Tuinstra bij Twijnstra en die rondde bekwaam af.

De schermutselingen in het begin van de tweede helft waren voor ONT. Otto Kooi, eenzame spits bij ONT, dwong bij het uitverdedigen van CVVO een kluts af waarna de bal net naast het doel waaide. Jaap-Jan van Leeuwen probeerde een opportuun schot op het CVVO doel dat elke richting miste. maar dat was een oefening voor later. Inmiddels regen de doelpogingen zich ook in de tweede helft aaneen. Lourens Visser zag een inzet in de korte hoek gekeerd door Bruinja, Bruinja moest een inzet van Hedzer Bergstra onder de lat wegtikken, Veenstra schoot net voorlangs het CVVO doel en Bergstra schoot nog over de kruising van paal en lat. En toen was er minuut zestig. Sjoerd Venema, prima partij, bracht de bal bij Van Leeuwen en die zette zijn eerdere oefening nu om in een prachtig doelpunt. Van een meter of achttien zeilde zijn inzet in de kruising. Vier minuten later had ONT de wedstrijd bijna op zak. Twijnstra, de hele wedstrijd onvermoeibaar sleurend, zag zijn inzet net voorlangs het CVVO doel gaan.  Langzamerhand ontglipte de wedstrijd daarna wel aan ONT. Wat de bezoekers verweten kan worden is dat het na de 1-2 niet overging tot het met hand en tand verdediging van die mooie stand. ONT wilde blijven voetballen terwijl de strijd tot dan toe veel energie had gekost. Er ontstonden foutjes door vermoeidheid. Het middenveld verspeelde meer ballen en daar wist CVVO wel raad mee. In de 67e minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Lourens Visser gaf een balletje met buitenkant rechts waarna Bruinja op de kopbal van Kevin Potters kansloos was. Een kwartier voor tijd troefde Lourens Visser, met een overtreding, op de zijlijn Jacco Tuinstra af waarna de voorzet door broer Gerben de voorsprong voor CVVO betekende. CVVO denderde daarna door en met doelpunten van Lourens Visser en Thomas Miedema was het zo maar 5-2. Jasper van der Veen deed voor ONT nog wat terug. Eindstand 5-3.

ONT trainer Dennis Stuiver was ondanks de nederlaag trots op zijn team: "We waren hard aan het werk wat resulteerde in een 1-2 voorsprong. Omdat je er zo hard voor werkt om op een bepaalde manier van spelen op voorsprong te komen ben je daar trots op. Dat je de wedstrijd weer open zet door ongelukkig de 2-2 weg te geven geeft je tegenstander dat kleine beetje energie die jezelf inlevert door de teleurstelling. Wat we ook deden, de veerkracht was eruit. Jammer dat zelfs een punt er niet meer in zat. Alle beschikbare spelers in de selectie zijn, in de zeven wedstrijden jonge competitie, in actie gekomen. Het is goed om te zien dat alle 22 spelers er alles aan doen om een goed resultaat te behalen. Daar kun je als trainer alleen maar trots op zijn."

Volgende week is het beker/inhaal. ONT is dan vrij. Op zaterdag 31 oktober speelt ONT thuis tegen Be Quick Dokkum. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.