Zeerobben 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse I

3 oktober 2015 14:30

Beekman, G

OPEINDE - Geen moment had ONT zaterdag tegen Zeerobben iets in de melk te brokkelen. De bezoekers waren kwalitatief beter, slimmer en legden ook meer energie in de strijd. De 0-3 eindstand was even logisch als terecht.

Hoe de verhoudingen waren tussen koploper Zeerobben en laagvlieger ONT bleek al in de eerste vijf minuten.  Binnen de minuut ging ONT in de fout en kon Higor da Salva op weg naar het ONT doel. De duikelpartij die volgde werd door de prima leidende scheidsrechter Beekman uit Bant uitgelegd in het voordeel van ONT doelman Rory Bruinja. De uittrap die volgde legde Bruinja in de voeten van David van der Pol, maar die benutte de kans niet. In minuut vijf bestookte Albert Sym Sprenger het ONT doel waar Bruinja in twee instanties baas bleek. Maar in de 12e minuut was het toch raak. ONT liet een voorzet toe waarna Da Silva de bal panklaar legde voor Frank ten Hoeve. En dus keek ONT al vroeg tegen een 0-1 achterstand aan. Om die achterstand weg te werken bleek al snel vechten tegen de bierkaai. ONT wilde wel maar kon niet. De kansen bleven voor de bezoekers. Albert Beuker volleerde de bal over en bij een vrije kopkans van Patrick van der Veen uit een corner redde Bruinja. ONT kwam niet verder dan een pegel van Stefan Roffel van dertig meter die net over het doel suisde. Zes minuten voor rust verdubbelde Zeerobben de voorsprong. Uit een klutssituatie lag de bal zomaar voor het schietgrage been van Ten Hoeve en dat betekende 0-2.

Na rust veranderde het spelbeeld pas nadat Zeerobben in de 64e minuut op 0-3 was gekomen. Die stand had al vijf minuten eerder op het scorebord moeten staan. Maar David van der Pol vergat te scoren uit een voorzet van Da Silva. Het derde Harlinger doelpunt kwam nu op naam van Sprenger. Die scoorde beheerst in de lange hoek nadat een lange bal werd doorgekopt door Amels. Zeerobben geloofde het daarna wel, kreeg nog wel kansjes via Beuker en Patrick Amels, maar het heilige vuur was er uit. ONT kon daardoor iets meer opschuiven richting Zeerobben doel en belangrijker; dat gebeurde een aantal keren combinerend. Daar was tot de 0-3 totaal geen sprake van. Te gehaast voetbal leidde tot veel balverlies. Overigens, dat dwong Zeerobben ook af. De bezoekers stopten veel energie in hun spel en maakten het ONT vrijwel onmogelijk tot een fatsoenlijke opbouw te komen. De ruimte die ONT na de 0-3 kreeg kon niet worden benut om een echte kans af te dwingen. ONT kwam niet verder dan piepklein kansje voor Egbert Hulzinga die een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te werken uit een vrije trap van Roffel.

Opnieuw een nederlaag voor ONT, maar tegen zo'n sterk acterende koploper mag die in de categorie "logisch" worden geplaatst. Volgende week speelt ONT een uitwedstrijd tegen 't Fean '58 dat één puntje meer heeft dan ONT. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.