3 - 2

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse I

12 september 2015 14:30

Hooijenga, DT

NIJLAND - En opnieuw ging ONT ten onder tegen Nijland. De combinatie van fysiek sterk en toch wel countervoetbal ligt ONT blijkbaar niet. In competitieverband speelden de teams zes keer eerder tegen elkaar. ONT won één keer, speelde een keer gelijk en verloor vier keer. Na de 3-2 van gisteren is dat aantal verliespartijen nu vijf.

ONT moest zaterdag gekortwiekt aantreden tegen Nijland. De drie aanvallers Dion Smits, Dennis Bakker en Teake van der Hoek ontbraken om uiteenlopende redenen. Een verlies mag je nooit ophangen aan de afwezigheid van spelers, maar het gemis van deze drie scheelde ONT wel een slok op een borrel.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd waren eigenlijk onnatuurlijk. Waar een zoals altijd afwachtend Nijland werd verwacht, werd ONT nu onder de voet gelopen door de thuisclub. Het was een wonder dat Nijland niet scoorde. De eerste doelpoging was van Erwin Hoekstra die ONT doelman Rory Bruinja de inzet net onder de doellat weg zag tikken. Uit corners had daarna Jarin de Jong twee kansen, waarbij de tweede zelfs voor open goal. De Jong miste en ONT hield daarmee het doel nog schoon.

Het vervolg na die hectische openingsfase was van ONT kant niet bijzonder. Er leek twijfel te zijn hoe Nijland aan te pakken. Enerzijds was er een voorzichtige opbouw met veel balbezit, anderzijds werd ook geprobeerd de spitsen Egbert Hulzinga en Otto Kooi te bereiken met een lange bal. Maar de twee ONT spitsen waren veelal kansloos tegen een dubbele dekking en verdedigende middenvelders steeds in de buurt. Uit een situatie die Nijland graag wil ontstond een nieuwe doelkans voor de thuisclub. ONT leed balverlies op de middellijn en in één tijd werd Nico Bonnema de diepte in gestuurd. Gerrit-Jan Kooistra voorkwam met een ultieme sliding de 1-0 voor de thuisclub. Maar vijf minuten later stond die stand toch op het scorebord. Vanaf de zijlijn ter hoogte van de middellijn werd de bal richting ONT doel gevuurd en daar was Jaring de Jong met een kopbal de baas over Kooistra. Net voor rust werd het 2-0. Fokke Kooistra scoorde uit een vrije trap.

ONT verscheen met goede bedoelingen aan de aftrap van de tweede helft. Er werd met meer druk naar voren gespeeld en Nijland moest zowaar even achteruit. In die situatie kreeg Hulzinga twee kansen. De ONT aanvaller kapte zich mooi vrij maar zag zijn inzet geblokt. En een schot van Hulzinga verdween net naast het doel. Het meer aanvallende ONT was natuurlijk een kolfje naar de hand van de thuisploeg. En dat betekende in de 58e minuut ook de 3-0. Bonnema passte op de vrijstaande Aede Hoekstra. Bruinja was wel de baas over de inzet van Hoekstra maar had geen verweer op de rebound die Sjoerd Talsma benutte. ONT had daarna tegen een afstraffing aan kunnen lopen maar Nijland liet een aantal keren na de trekker over te halen. En net als vorige week tegen Broekster Boys had ONT toch het slotakkoord. De thuisclub raakte wat vermoeid en ONT had nog wat over. Hulzinga verzachtte de pijn door te scoren nadat een voorzet van Hendrik Mulder uit de kluts voor zijn voeten kwam. En Jaap Jan van Leeuwen deed daarna vlak voor tijd nog een duit in het zakje door te doelpuntten uit een vrije trap van Kooistra.

Een 3-2 nederlaag lijkt beter dan 3-0 maar in feite is het puur "cosmetisch". Want ONT staat na twee gespeelde wedstrijden gewoon op nul punten.

Zaterdag a.s. speelt ONT thuis tegen Hardegarijp. Aanvang 14.30 uur.