2 - 0

Mannen, 1, Groep 1 03

29 augustus 2015 14:30

Jager, M.W. de

OPEINDE - Voor ONT zitten de bekerwedstrijden er al weer op. De poulefase werd niet overleefd. In Assen had van LTC moeten worden gewonnen om verder te bekeren. Het werd een 2-0 verlies. ONT kan zich nu focussen op de competitie, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Broekster Boys.

De start van ONT tegen het uit de 1e klasse gedegradeerde LTC was desastreus. Binnen de minuut was het 1-0. Vanaf links schoot Marcel Meyer op doel, twee ONT'ers sprongen op en ONT doelman Rory Bruinja zag de bal te laat; 1-0. Daarna ontstond een best wel aardige eerste helft. Beide teams, een compleet LTC en een gehandicapt ONT, verkozen een rustige opbouw boven opportunisme.  Steeds werd gewacht op lopende mensen en dat leverde ONT in de negende minuut een goeie kans op. Oebele Twijnstra won een duel maar kwam oog in oog met LTC doelman Niek Hidskes daarna niet als winnaar uit de strijd. Voor LTC schoot Robert Tiemens daarna voorlangs en grabbelde Bruinja op een inzet van Meyer en moest Jacco Tuinstra op de doellijn reddend optreden. Rond het half uur waren er goede kansen voor ONT op de gelijkmaker. Drie corners van Stefan Roffel zorgen voor gevaar. Jeroen van Wijk volleerde uit zo'n corner op doel waarbij Twijnstra de bal net niet genoeg raakt om doeltreffend te zijn. Een bal ineens van Jaap-Jan van Leeuwen ging via een LTC been naast en een kopbal van Van Leeuwen richting verre bovenhoek werd een moeizame prooi voor Hidskes. Tussen dat geweld van corners door teisterde Dennis Bakker nog een keer de lat. Om maar aan te geven dat ONT echt niet kansloos was deze middag. Uit een tegenaanval werd LTC gevaarlijk, David Modderman leek alleen op Bruinja af te stevenen, de ingreep van centrale verdediger Jacco Tuinstra was belangrijk en voorkwam onheil voor ONT. Diezelfde Tuinstra stuwde zijn verdediging een minuut voor de pauze naar voren om aan te sluiten bij een ONT aanval. Maar in de opbouw werd die aanval gestoord door ONT balverlies waarna door LTC de bal achter de ONT verdediging werd gelegd. De snelle Keyser profiteerde daarvan en het balletje breed op Avin Rashid Hussain betekende 2-0.

Na rust gebeurde er eigenlijk niet zo veel meer. ONT wilde wel, werkte harde, maar het lukte allemaal niet heel erg. De beste kansen waren voor de thuisclub. Gerrit-Jan Kooistra moest de bal na een corner uit het doel koppen en Serkan Dogruyurek zag de bal uit een vrije trap via de vuisten van Bruinja op de lat belandden. Heel ONT schreeuwde in de 66e minuut om een strafschop toen Twijnstra tegen de grond werd gewerkt. Scheidsrechter De Jager zag er niks in. Dat zag de leidsman twee minuten voor tijd wel in een verdedigende actie van Tuinstra ten opzichte van Modderman. De bal ging op de stip. De strafschop was niet besteed aan Modderman, de paal werd het einddoel.

Het bleef bij 2-0 waarmee voor ONT de bekerstrijd ten einde is. Eigenlijk speelde ONT tegen LTC een "vlees noch vis" wedstrijd. Het was niet slecht en niet goed. Gezien het aantal afwezigen (zeven in totaal) kon het misschien ook niet beter.

Zaterdag is de start van de competitie met de thuiswedstrijd tegen Broekster Boys. Dat kun je direct een "kraker" noemen. Een duel tussen de degradant uit de 1e klasse en de promovendus uit de 3e klasse met natuurlijk als "pikant" tintje de aanwezigheid van ex ONT trainer Jan Mulder op de bank bij Broekster Boys. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.