89'

Mannen, 1, Groep 1 03

25 augustus 2015 20:15

Eijden, M.T.R. van

OPEINDE - ONT 1 telde door ziekte, blessures, werk en vakantie zeven afwezigen en dat was te merken. Tegen De Griffioen werd een aardig begin gevolgd door een minder goed vervolg. Na wat omzettingen in de tweede helft liep ONT 1 uit naar een 4-0 eindzege.

De A selectie van ONT wordt momenteel geteisterd door afwezigen. Dat betekent voor ONT coach Dennis Stuiver improviseren waar Stuiver zo kort voor de start van de competitie toch het liefst met zijn basiself zou spelen. Maar dat zat er dinsdagavond dus even niet in. De elf ONT'ers die in het veld stonden begonnen best aardig. En na zeven minuten stond zelfs de 1-0 op het scorebord. Bart van der Heide speelde terug op doelman Johannes Liemburg, maar de doelman van De Griffioen stond niet op de plaats waar zijn medespeler hem verwachtte. Een klassiek eigen doelpunt. ONT bleef nog even het betere van het spel houden, maar daarna voerden de bezoekers de boventoon. Er werd wat fysieke kracht aangewend om het ONT voetballend moeilijk te maken en dat lukte aardig. Sterker nog, na een aanval over rechts verscheen Robin Nieuwland oog in oog met ONT doelman Rory Bruinja. De doelpoging van Nieuwlang vanaf zes meter werd een prooi voor Bruinja.

Voetballend oplossingen zoeken werd voor ONT een zware taak, maar toch ontstond er nog een kans voor de thuisploeg. Na een corner bracht Oebele Twijnstra de bal terug bij de 2e paal waar Hendrik Mulder de bal voor het inkoppen leek te hebben. De doelpoging mislukte, de bal ging met stuit naast. Op slag van rust De Griffioen nog van zich spreken. Nelis Zijnstra teisterde de onderkant van de lat.

De tweede helft werd een interessant schouwspel. Maar dat ontstond pas nadat Oebele Twijnstra op het middenveld verscheen. Vanaf dat moment had ONT de power op het middenveld die het tot dan toe ontbeerde. De eerste daad van Twijnstra was de op hem bekende manier een tegenstander af te jagen, de bal te veroveren en een ander de kans te geven te scoren. Uit de voorzet van Twijnstra joeg Otto Kooi de bal nu naast. Dennis Bakker mikte nog naast uit een voorzet van Hendrik Mulder en daarna was het even de beurt aan De Griffioen. Na een uitval schoot Nelis Zijlstra net naast, schoot dezelfde speler voorlangs en miste Robin Winters voor open goal. Opvallend was dat de mannen uit Oosterwolde met een aantal snelle combinaties de ONT verdediging uiteen reet. Geprofiteerd van de kansen werd er dus niet. In de 68e minuut deed ONT dat wel. Hendrik Mulder was de doelpuntenmaker na een goede pass vanaf het ONT middenveld. Twee minuten later leek de 3-0 aanstaande maar na een prima voorzet van Gerrit-Jan Kooistra wisten achtereenvolgens Gosse-Jorrit Kooistra en Otto Kooi niet te scoren. Twaalf minuten voor afloop kwam de 3-0 alsnog op het scorebord. Kooi zette voor vanaf links waarna Dennis Bakker de bal diagonaal binnen schoot. En één minuut voor afloop waren de rollen omgedraaid. Op de middenlijn was Gosse-Jorrit Kooistra de balafpakker waarna Bakker alleen op het vijandelijke doel af mocht. Het balletje breed op de meegelopen Kooi betekende 4-0.

De andere wedstrijd, LTC - Fit Boys, eindigde eveneens in 4-0. LTC en ONT hebben nu zes punten uit twee wedstrijden waarbij het doelsaldo van LTC beter is. Alleen winst tegen LTC in de derde en laatste poulewedstrijd helpt ONT een ronde verder. Die wedstrijd (in Assen) staat voor zaterdag a.s. op het prgramma, aanvang 14.30 uur.