83'

Mannen, 1, Groep 1 03

22 augustus 2015 14:30

Boer, RK

BEILEN - Voor ONT stond zaterdag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander was zaterdag 3e klasser Fit Boys uit Beilen. ONT speelde niet heel goed, maar won wel met 2-3.

Op het fraaie sportcomplex van Fit Boys bleek het gras op het hoofdveld aan de lange kant. Bovendien was de grasmat kurkdroog waardoor de bal "stroperig" liep. Daar hadden beide partijen natuurlijk last van, maar ONT in het begin van de wedstrijd het meest. Te zacht ingespeelde ballen leverde een aantal keren balverlies op. De snelle 1-0 kwam overigens niet uit zo'n situatie. Na 9 minuten reageerde Wieger Oldersma attent op een vrije trap. Vrij voor ONT doelman Rein Ybema faalde de Fit Boys speler niet. Een minuut later dreigde de 2-0 te ontstaan. Mark Visser kreeg de bal mee uit de kluts, nu bracht Ybema redding. Na 23 minuten spelen kwam ONT langszij. Gerrit-Jan Kooistra bracht de bal voor het doel waarna er een "jong" ONT doelpunt ontstond. Gerard Douwsma (19) bracht de bal bij Dion Smits (19) die daarna

Dennis Bakker scoorde in zijn "officiële" debuutwedstrijd

de vrijstaande Dennis Bakker (16) bereikte. En Bakker luisterde zijn officiële debuut in de ONT hoofdmacht op met een doelpunt. Op zijn geplaatste schuiver in de lange hoek had Fit Boys doelman Peterjan Oosting geen verweer. En eigenlijk had ONT met een voorsprong moeten gaan rusten. Het spel van ONT verbeterde zich in het laatste deel van de eerste helft. De thuisclub kreeg geen kansen meer terwijl ONT in de slotseconde een dot van een kans kreeg. Smits stuurde Twijnstra de vrije ruimte in waarna de inzet van de ONT middenvelder net langs de paal ging.

In de tweede helft waren de eerste mogelijkheden voor Fit Boys. Oldersma schoot hard naast en Ruud Seubring zag zijn schot net over het ONT doel gaan. ONT had een blunder van Fit Boys doelman Oosting nodig om op voorsprong te komen. Die liet de bal los na een voorzet van Egbert Hulzinga waarna Smits er als de kippen bij was om te scoren. Vier minuten later was de stand weer gelijk. En nu moest er een fout aan ONT zijde aan te pas komen. Douwsma verslikte zich in Visser waarna de Fit Boys spits de 2-2 aantekende. ONT slaagde er daarna niet echt in de wedstrijd te controleren. Er was te veel onnauwkeurigheid in het spel. Het meeste gevaar kwam van de thuisploeg. Visser probeerde Ybema in de korte hoek te verschalken maar daar had de ONT doelman op gerekend. En Stefan Kuik kwam een teenlengte te kort om uit een scherpe voorzet te scoren. Uiteindelijk ging ONT er toch met de winst vandoor. Acht minuten voor afloop maakte Bakker op rechts een fraaie actie waarna Johan Tjeerdsma de bal tegen de hand van een verdediger kopte. Strafschop, zo oordeelde scheidsrechter Boer, en die werd benut door Twijnstra.

Het bleef bij 2-3. Een overwinning in de categorie "moeizaam, maar de punten zijn binnen". Dinsdagavond speelt ONT de tweede bekerwedstrijd thuis tegen De Griffioen. De ploeg uit Oosterwolde verloor met 0-5 van LTC. Aanvang wedstrijd 20.15 uur.