-

Veenwouden SC 1

70'

17 januari 2015 14:30

OPEINDE - ONT oefende zaterdag tegen zaterdag SC Veenwouden, middenmoter in de zaterdag 2e klasse. En dat werd een 1-4 nederlaag in een wedstrijd waarin de bezoekers vooral dankzij wat geluk aan vier doelpunten kwamen en waarin ONT niet echt een vuist kon maken.

De oefenpartij ONT - SC Veenwouden (SCV) was al een kwartier oud toen het eerste echte wapenfeit kon worden genoteerd. Hielke Knippels loste een schot van 30 meter afstand en de “zwabberbal” kon alleen met de voeten worden gekeerd door SCV doelman Coenraad van der Mark. Jeroen van Wijk bestookte daarna het SCV doel door de bal gedurfd en fraai ineens te nemen uit een voorzet van Dion Smits. Het gedroomde doelpunt in de linkerbovenhoek eindigde in de ballenvanger. En niet eens halve kans voor SCV betekende in de 24e minuut 0-1. Uit een corner kwam de bal via een toevallig SCV tussenstation voor de linker van Jordy Weykamp.  En die heeft kruitXXL in dat been, ONT doelman Rory Bruinja was kansloos. Een eigen doelpunt van Jeroen van Wijk betekende een 0-2 ruststand.

In de tweede helft kregen de ONT supporters iets meer van het ONT spel te zien van wat ze gewend zijn. ONT domineerde het spel meer en er  kwamen ook kansen. Van Wijk poeierde de bal uit een lastige kans naast en Rudolf Smedinga, handig aangespeeld door Smits, zag een voorzet bijna in het doel belandden. De lat redde Van der Mark. De volgende kans was voor Egbert Hulzinga. Die controleerde de bal prima maar zag zijn schot geblokt, een corner restte. Een afwachtend SCV kwam in de 65e minuut op 0-3. Misschien moeten we dat doelpunt wel de enige echte veldgoal van de tegenstander noemen. Een aanval over links werd keurig in de verre hoek afgerond. Twintig minuten voor tijd deed ONT wat terug, Egbert Hulzinga had controle over de bal, zijn inzet betekende 1-3. ONT ging daarna op zoek naar de aansluitingstreffer maar die kwam er niet. Sterker nog, SCV liep tien minuten voor afloop uit naar 1-4. Bruinja pareerde een aanval over rechts, via de kluts rolde de bal alsnog over de doellijn.

En zo verloor ONT van een zeker niet beter SCV. Zaterdag 24 januari a.s. gaat de competitie weer van start. ONT ontmoet dan in Opeinde S.C. Stiens. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.