16'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

25 april 2015 14:30

Veldhuizen, L.H.R.

Frieschepalen - Lang leek het er op dat ONT met drie punten zou vertrekken bij RWF uit Frieschepalen. Maar in blessuretijd zag ONT de thuisclub een 0-1 toch nog weer ombuigen naar een 1-1 eindstand. Niet voor de eerste keer dit seizoen werd de extra tijd ONT fataal.

Altijd lastig, RWF uit. In acht seizoenen won ONT er maar één keer. En dan moeten we terug naar seizoen 1969/1970 toen het 3-4 voor ONT werd. De Opeindenaren kunnen maar moeilijk omgaan met het spel van RWF. Dat is nogal fysiek van aard, waar overigens niks mis mee is. ONT mocht vanaf de aftrap aan de bak. Al na twee minuten moest Freerk Veenstra ruimen na een voorzet van Jacob Veenema. En binnen tien minuten moest ONT doelman Rory Bruinja reddend optreden in twee één tegen één situaties tegen Wietze Boonstra. Beide keren ingeleid door ONT balverlies door respectievelijk Oebele Twijnstra en Jacco Tuinstra. Twijnstra zorgde in de 16e minuut wel voor de 0-1 voorsprong voor ONT. Hielke Knippels legde bal achter de RWF verdediging, Twijnstra kroop voor zijn man, de kopbal viel via de binnenkant paal binnen. Twijnstra testte RWF doelman Otmar van der Toorn daarna nog met een vliegend schot, maar daarmee was het ONT kruit ook wel verschoten. De thuisclub kwam nog tot een soort gestifte bal van Veenema die voorlangs en over ging en ONT deed nog iets met een kopbal van Egbert Hulzinga die een prooi werd voor RWF doelman Van der Toorn en een omhaal van dezelfde speler die rakelings over het vijandelijke doel zeilde.

De tweede helft was niet heel interessant. ONT had blijkbaar het besluit genomen de 0-1 voorsprong te verdedigen terwijl RWF niet kon worden betrapt op het beslist willen scoren van de gelijkmaker en daarna meer.  Eigenlijk was er pas in 70e minuut iets van opwinding. Twijnstra werd prima vrijgespeeld, de doelpoging ging over. Net over het half uur had Hulzinga nog een venijnig schot dat Van der Toorn uit de hoek tikte en schoot Dion Smits over na een goeie ONT combinatie. En zo leek de partij als een nachtkaars uit te gaan. Maar dat liep dus anders. RWF kreeg een inworp tien meter van de eigen achterlijn. De aanval die toen volgde had maar één doel; wij gaan nú scoren. ONT werd overlopen en Ralph Wagenaar zorgde voor de gelijkmaker.

RWF - ONT bleek achteraf best een rare partij voetbal. ONT had de partij in handen maar bleek op een bepaald moment de angst te laten regeren. En angst is geen goede raadgever, dat bleek dus ook. ONT had in de tweede helft op jacht moeten gaan naar de 0-2 in plaats van de verdedigende stellingen op te zoeken. Eigen kracht zou het credo moeten zijn en dat was het niet.

Oebele Twijnstra werd bij RWF – ONT uitgeroepen tot “Man of the Match”.

Oebele Twijnstra werd uitgeroepen tot “Man of the Match”, tot ongenoegen van hetthuispubliek dat niet eerder had meegemaakt dat een speler van de tegenstander “Man of the Match” werd. De ONT speler keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd: “RWF is voor ONT altijd lastig. Dat bleek ook vandaag, hoewel we veel ruimte kregen om te voetballen. RWF begon scherp en wij gaven een paar kansjes weg. Daarna ging het beter al was het alsof een paar spelers de bal niet wilden hebben. Misschien toch spanning. Ergens in de wedstrijd hadden we de 0-2 moeten maken. Dat gebeurde niet waardoor RWF het geloof in een punt of meer bleef houden. En door een goed uitgespeelde counter leverde dat uiteindelijk de 1-1 op.”

Concurrent FC Grootegast won met 1-6 bij Rottevalle. De afstand met de Groningers is nu nog maar één punt in het voordeel van ONT. Er restten voor ONT nog twee wedstrijden. Zaterdag a.s. uit tegen FC Grootegast en de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Rottevalle. Het wordt hoe dan ook spannend!