0 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

11 april 2015 14:30

Wal, F. van der

MINNERTSGA - Als je koploper bent en dan ook slechte wedstrijden wint, ben je op weg naar het kampioenschap. Zegt men…. Maar na de moeizame 0-1 winst zaterdag bij Minnertsga zullen er niet veel ONT’ers zijn die met een gerust hart aan de titel denken. Door de winst bleef ONT wel koploper.

Krampachtig, erg krampachtig, zo mocht het spel van ONT zaterdag tegen Minnertsga worden genoemd. ONT trof in Minnertsga een door schorsingen en blessures geteisterde tegenstander. Maar Minnertsga was nooit een gemakkelijke tegenstander voor ONT, ook zaterdag niet. Van de laatste dertien ontmoetingen won ONT 1 er maar twee. Daar werd zaterdag dan een derde keer winst aan toegevoegd, maar oh oh, wat ging het moeizaam. Er was voor de derde keer op rij een keepersfout voor nodig om de winst te pakken.

ONT startte in de wetenschap dat er in de titelstrijd nog een pittig programma volgt. Na het duel tegen Minnerstga volgen nog Zwaagwesteinde thuis, RWF en FC Grootegast uit en Rottevalle thuis. Dat legt wel druk op een ploeg. Tel daar bij op dat de thuisclub niet wilde voetballen en dat de pittige wind het voetbal beïnvloedde, dan is daarmee misschien een verklaring aangedragen voor het matige spel van ONT.

ONT startte nog wel hoopvol met na zes minuten een kans voor Hielke Knippels. De ONT speler met dat machtige schot in het linkerbeen, poeierde de bal over het doel. Daarna viel ONT ver terug en was de thuisclub een paar keer dreigend met uiteindelijk een prima kans voor Roan-Hein Joostema. Het kopballetje dat Joostema produceerde kwam precies in handen van ONT doelman Rory Bruinja. Achteraf gezien was dat ook de ene van twee ballen op het ONT doel deze middag. ONT stelde daar na 25 minuten spelen een goede kans tegenover. Teake van der Hoek legde breed op Stefan Roffel die in kansrijke positie stond, maar het schot dat Roffel produceerde paste bij het ONT spel; hoog over. Op slag van rust mocht Minnertsga richting ONT doel opstomen en daarbij werd de thuisclub geen strobreed in de weg gelegd. ONT’ers reageerden lethargisch op het combinerende Minnertsga. Uiteindelijk eindige het in een schot over van Enno Kingma.

De tweede helft was nog maar net los en ONT stond op voorsprong. En net als tegen Dokkum en Wykels Hallum was er de hulp van de doelman van de tegenstander voor nodig om ONT in het zadel te helpen. Minnerstga doelman Jacob Wassenaar (PC winnaar in 2014) had meer moeite met een vijfje dan met een kaatsbal. Een inzet van Teake van der Hoek, aangespeeld

Teake van der Hoek scoorde weer eens, dit keer de enige treffer van de wedstrijd.

door Sjoerd Venema, glipte Wassenaar door de vingers. Vreugde in het ONT kamp en ook de aanzet van een tijdlang ONT voetbal dat nog ergens op leek. Maar dat duurde maar een minuut of tien, daarna trakteerden beide teams de kleumende toeschouwers niet op iets dat op warmte leek. De wedstrijd worstelde zich naar het einde. Minnertsga had nog een doelpoging via Henk Jan van Dalfsen, zijn schot ging recht op Bruinja af (daar was de tweede bal op het ONT doel). En verder bleef het bij wat goed bedoelde schermutselingen die tot niets leidden. Waarbij gezegd moet worden dat de thuisclub het laatste deel van de wedstrijd wel voor minimaal een punt ging. De bal werd richting ONT doel gepompt waar de ONT verdediging goed zicht had op de dappere pogingen van Minnertsga om Bruinja te belagen.

En zo won ONT in een bijzonder matig treffen met 0-1 van Minnertsga. ONT doelman Bruinja keek terug op een lastig potje: “Het was voor ons een lastige wedstrijd. We hadden moeite om kansen te creëren, waren slordig in balbezit. De eerste helft leek de energie en de echte wil om te winnen bij ons te ontbreken. Desondanks heeft ook Minnertsga, net als ons, geen echte kans gehad. Net na rust hadden we een periode dat het met balbezit beter ging en kwam ook de voorsprong op het scorebord. Positief van de laatste drie wedstrijden is, en dat was vandaag ook weer zo, dat we achterin eigenlijk niks weg geven. Een paar gevaarlijke momenten, maar geen enkele grote kans.”

ONT speelt zaterdag thuis tegen Zwaagwesteinde. De Westereenders (kampioen van de tweede periode) verloren zaterdag met 1-4 van VIOD, zijn daarmee in de tiltelstrijd uitgeschakeld en kunnen zich richten op de nacompetitie.