... (e.d.)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

7 maart 2015 14:30

Kraak, J.H.

BURDAARD - In een wedstrijd die niet om aan te gluren was raakte ONT tegen rode lantaarndrager FC Birdaard in de eerste helft op een 2-1 achterstand. Die werd nog voor rust weggewerkt, waarna het na rust 2-4 werd en de punten mee naar Opeinde gingen.

ONT speelde in Burdaard de slechtste wedstrijd van het seizoen. Er werd hard gewerkt, de wil was er zeker wel, maar de uitvoering van waar op wordt getraind was abominabel. De omstandigheden waren ook best lastig. Een harde wind die schuin over het veld stond en een gladde grasmat. Daar hadden beide partijen last van, maar ONT speelde voor het eerst sinds begin december op natuurgras en met die ondergrond hadden de kunstgrasvoetballers van ONT moeite.

En toch begon het zo mooi. Al in de 7e minuut kwam ONT op voorsprong en dat was absoluut het gewenste scenario. Sjoerd Venema bracht de bal voor het doel, de inzet van Dion Smits werd geblokt waarna Teake van der Hoek de bal op zijn Van der Hoek’s in de goal ramde. Van doordrukken en snel afstand nemen kwam daarna helemaal niets. Het spel van ONT was onrustig, vol van verkeerde keuzes, kortom bedroevend. Nu kon FC Birdaard (FCB) daar niet heel veel tegenover stellen en dus kwam de gelijkmaker en even later de voorsprong totaal uit de lucht vallen. In de 34e minuut liet de ONT verdediging zich piepelen door Klaas Tamsma die op de achterlijn drie man mocht passeren. Zijn voorzetje werd door Gerlof Dijkstra naar de lange hoek getransporteerd. Twee minuten later kopte Benjamin Oberman de bal uit een corner fraai binnen en dus keek ONT aan tegen een 2-1 achterstand. Die achterstand werkte ONT nog voor rust weg uit de eerste de beste goed lopende aanval. Oebele Twijnstra stuurde Van der Hoek weg over links waarna Egbert Hulzinga de afgemeten voorzet binnentikte.

Direct na rust kwam ONT op 2-3. Van der Hoek speelde zich vrij op de

Met een assist en twee doelpunten had Teake van der Hoek een groot aandeel in de moeizame zege van ONT

16 meter en schoot vanaf die afstand de bal hard en fraai in het kruis. Met de wind mee werd daarna verwacht dat ONT het wat gemakkelijker zou krijgen. Niets was minder waar. Het leek alsof de ONT’ers met een zak zand op de rug speelden. De Opeindaren bleven moeite houden met de passing en kregen maar geen vat op de wedstrijd. Van FC Birdaard moet worden gezegd dat de ploeg een positieve spelopvatting bleef houden. Waar mogelijk werd naar voren gevoetbald. Wat niet voorkwam dat ONT regelmatig op een muur van FC Birdaard spelers stuitte, maar dat lag dan aan de veel te trage opbouw van ONT. ONT slaagde er maar niet in de tegenstander (die 31 punten minder verzamelde dan ONT) de wil op te leggen. Sterker nog, een uitval één minuut voor het einde luidde bijna de gelijkmaker in. ONT leed in een hotseknots situatie balverlies ver op de helft van de thuisploeg. Met een dieptepass werd Tamsma aan het werk gezet en het was te danken aan de slechte voortzetting van de Burdaarder dat de gelijkmaker niet op het scorebord kwam. Dat er nog een vierde ONT doelpunt op het scorebord kwam was te danken aan een eigen doelpunt. Twijnstra veroverde op inzet een bal en zijn voorzet werd door Jan Pieter Reitsma achter doelman Sake Tolsma gekopt.

Volgende week staat voor ONT het inhaalduel uit bij VIOD op het programma. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.