Minnertsga 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

22 november 2014 15:00

Westerloo, T

OPEINDE - Zelf drie punten pakken en de concurrentie verliest punten. Dat was het scenario voor ONT afgelopen zaterdag. ONT won verdiend met 3-1 van Minnerstga.  Een 0-1 achterstand werd weggewerkt door een heuse hattrick van Teake van der Hoek in de tweede helft.

Minnerstga is wel een beetje een “angstgegner” voor ONT. Cijfers uit het verleden zeggen misschien niet zo veel, maar de statistieken zeiden wel dat ONT van de laatste veertien ontmoetingen er maar twee won. Wedstrijden tussen ONT en Minnertsga zijn nooit saai. Ook deze editie was weer een onderhoudend potje. Uiteindelijk bleek het klasseverschil tussen beide teams vrij groot. De bezoekers konden ONT in de eerste helft nog bijbenen, in de tweede helft was ONT veel beter.

ONT startte overweldigend. Binnen de minuut schoot Teake van der Hoek op de paal en dwong dezelfde speler Minnertsga doelman Jorn Helder tot een redding die een corner opleverde. De ONT supporters gingen er eens goed voor zitten. Dit varkentje zou snel worden gewassen. Maar dat liep even anders. ONT had in de eerste helft beslist het meeste balbezit, er waren ook kansen, maar geen goals. Bijvoorbeeld na een kwartier toen Egbert Hulzinga in vrijstaande positie uit een voorzet van Jeroen van Wijk de bal in de handen kopte van de Minnertsga doelman. En even later zag Hulzinga een inzet van de doellijn worden gehaald. Dus was de 0-1 na 23 minuten een tegengesteld beeld van de wedstrijd. Na een corner en een terugstuitende bal van de lat kopte Bart Stroosma de bal binnen. Even later hadden de gasten zo maar op 0-2 kunnen staan. De bal lag opeens vrij voor de voeten van Gerlof Glazema. Het stiftje dat Glazema produceerde mislukte jammerlijk en ONT ontsnapte aan een grotere achterstand. De laatste tien minuten van de eerste helft waren wel weer voor ONT. Echte doelrijpe kansen leverde het niet op.

De tweede helft begon zo als de eerste helft, met een kans voor ONT. Dion Smits bracht de bal bij Van der Hoek maar die schoot van een meter afstand de bal tegen de lat. Twee minuten later mocht de ONT aanvaller zijn missertje goed maken. ONT kreeg een strafschop nadat Jeroen van

Teake van der Hoek maakte een onvervalste hattrick.

Wijk onreglementair was gestopt, Van der Hoek benutte de penalty feilloos. Een mooie opsteker voor ONT op jacht naar de volle buit. ONT vergrootte de druk op Minnertsga, vooral door een veel grotere portie enthousiasme dan voor rust. De thuisclub kreeg kansen via Smits en twee keer Van der Hoek, maar het cijfer twee kwam maar niet op het scorebord. Wel bijna voor de gasten. Invaller Ydo Hoekstra profiteerde van verwarring bij ONT dat wachtte op een fluitsignaal van scheidsrechter Westerloo, Hoekstra prikte in kansrijke positie de bal naast het ONT doel. Even later had de Minnertsga speler over rechts vrije doorgang. Jacco Tuinstra ontfutselde Hoekstra de bal toen die al aan scoren dacht. Een kwartier voor tijd kwam ONT eindelijk op voorsprong. Smits begon op het middenveld aan een solo die hem langs zes tegenstanders bracht. Vanaf de achterlijn bereikte Smits daarna Van der Hoek die de bal tegen de touwen schoot. Een minuut later voltooide Van der Hoek zijn hattrick. Oebele Twijnstra won op de zijlijn een duel en zette daarna zijn medespeler aan het werk. Van der Hoek mocht alleen op doelman Helder af en de ONT’er faalde niet. ONT bleef daarna fanatiek voetballen, gescoord werd er niet meer.

ONT trainer Dennis Stuiver zei het volgende over de wedstrijd: “We begonnen goed, dat was voor ons een aandachtspunt. Dat pakte goed uit, we kregen kansen en mogelijkheden. Na de achterstand werd het spel even wat minder. De opbouw en de combinaties werden overgeslagen. Later en zeker in de tweede helft werden we weer dominanter met een uiteindelijk verdiende 3-1 winst.”

ONT boekte de zesde overwinning op rij en zag concurrent FS Grootegast twee punten verspelen tegen nummer laatst FC Birdaard (4-4). Zaterdag a.s. staat de derby in en tegen Rottevalle op het programma. Aanvang 17.00 uur!