72'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

8 november 2014 14:30

Kampherbeek, H.

OPEINDE - Op overtuigende wijze werd ONT winnaar van de eerste periode titel. Daar volgde zaterdag een overwinning op, maar die was verre van overtuigend. Nummer één na laatst VC Trynwâlden bleek een taaie tegenstander die uiteindelijk met zakelijk voetbal toch met 3-1 werd verslagen.

Binnen drie minuten leek de toon gezet voor een spectaculaire negentig minuten voetbal. Want in die korte tijd waren er al twee grote kansen voor elk van de partijen. Eerst sloeg Hessel Breeuwsma bijna toe voor VC Trynwâlden (VCT). De ONT verdediging zag er niet goed uit bij een lange bal, Breeuwsma pikte de bal op en schoot net voorlangs. En in minuut drie mocht Teake van der Hoek voor ONT een vrije trap nemen, zo’n twintig meter van het doel. Op het schot met stuit had VCT doelman Hylke Klloosterman geen kijk. De paal redde de bezoekers van een vroege achterstand. Maar wie had gehoopt op een partij met veel kansen over en weer kwam bedrogen uit. ONT had moeite met het spel van VCT. De ploeg, die vandaag onder leiding stond van invaller trainer Siebe Plantinga (hij verving de opgestapte Wieger Sinnema), hanteerde veelal de lange bal om de spitsen te bereiken. Omdat het veld erg lang was, waren de ruimtes groot en daar profiteerde de tegenstander van door meer de afvallende bal te hebben dan ONT. Bij de thuisclub was het middenveld niet in heel goede doen en zo kwam het dat ONT geen echte controle over de wedstrijd had. Wat niet betekende dat VCT tot kansen kwam, daarvoor stond de ONT verdediging dan weer net even te goed te voetballen. Dat er bij rust toch een 2-0 score op het scorebord stond mocht best wel verrassend worden genoemd. Net over het half uur viel de eerste goal. Van der Hoek won een duel, werd niet teruggefloten door scheidsrechter Kampherbeek uit Hoogeveen en zag daarna zijn slechte voorzet door Douwe Anne Akkerman in eigen doel gewerkt worden. Drie minuten voor rust was er dan eindelijk een goeie ONT aanval te zien. Via Sjoerd Venema belandde de bal bij de op rechts vrijstaande Jeroen van Wijk. Van Wijk maakte zijn eerdere matige balcontacten goed door in de lange hoek te scoren.

ONT trainer Dennis Stuiver gebruikte de pauze om zijn team te hergroeperen. De thuisclub speelde nu compacter. VCT mocht nog steeds de lange bal hanteren maar omdat de ruimtes nu veel kleiner waren deed ONT nu ook mee in het gevecht om de tweede bal. Het weerhield VCT er niet van om op jacht te gaan naar de aansluittreffer. Die was er bijna in de 52e minuut. Breeuwsma zette met een kien steekpassje Reinier van der Steege vrij voor ONT doelman Rory Bruinja. Die kwam ook in deze één

Egbert Hulzinga gooide met een fraaie treffer de wedstrijd op slot.

tegen één situatie als winnaar uit de strijd. Heel ongelukkig voor Bruinja was dat hij even later de bal uit een hoekschop van Gerrit Sjoerd Plantinga in eigen doel werkte. Even dacht VCT dat er meer te halen was. Maar toen Egbert Hulzinga, uit een kaats van Van der Hoek, in de 72e minuut vanaf 25 meter fraai raak schoot, doofde het vuur bij de bezoekers. ONT speelde de wedstrijd daarna “zakelijk” uit en schreef weer drie punten bij.

Volgende week is er een beker-/inhaalprogramma. ONT is dan vrij. Op zaterdag 22 november speelt ONT thuis tegen Minnertsga. Aanvang 14.30 uur.