0 - 6

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

1 november 2014 14:30

Tjalma, S.B.

OUDWOUDE- In een krachtmeting tussen het voetbal van ONT en de ongebreidelde inzet van thuisclub WTOC won het voetbal. Min of meer onbedreigd stapte ONT met een 0-6 overwinning van het veld. De winst leverde de titel op in de eerste periode.

Baas op het veld, ONT is het al in een reeks van wedstrijden. Dat was vandaag niet anders. Het hechte collectief van ONT zorgde er voor dat een strijdvaardig WTOC nooit het gevoel kreeg dat er ook maar een kans was om ONT pijn te doen. Dat betekende niet dat de thuisclub gemeten over de gehele wedstrijd geen kansen kreeg. Die kansen waren er wel degelijk omdat er bij ONT verdedigend af en toe een slippertje was. Er vloeide geen bloed uit omdat WTOC niet het vermogen had te scoren of ONT doelman Rory Bruinja ingreep.

ONT startte de wedstrijd met de wetenschap dat bij winst de eerste periodetitel klaar lag aan de eindstrijd. En die beleving zat er zeker in. Dat nam niet weg dat de eerste kans voor de thuisclub was. De behendige Sybren Bosma maakte zich prima vrij en uit zijn pass vuurde Tedo de Bruin voorlangs. ONT antwoordde in de tiende minuut met een kans voor Egbert Hulzinga. Jeroen van Wijk legde bal fraai achter de WTOC verdediging, de doelpoging van Hulzinga werd door WTOC doelman Geoffry Hoiting al graaiend en grabbelend tot corner verwerkt. Een minuut later kwam de 0-1 toch op het scorebord. Oebele Twijnstra kopte de bal uit een vrije trap van Stefan Roffel voor de voeten van Gerrit-Jan Kooistra. En met een droge knal deponeerde de ONT aanvoerder de bal in de lange hoek. Twaalf minuten later verdubbelde ONT de voorsprong. Opnieuw stond Roffel met een vrije trap aan de basis van het doelpunt. Dit keer kopte Hulzinga de bal uit die vrije trap op Sjoerd Venema en die scoorde fraai. Met buitenkantje rechts liftte Venema de bal over de liggende doelman Hoiting. Van WTOC moet gezegd worden dat de spelopvatting positief bleef, ook na de 0-2 achterstand. Waar mogelijk werd vooruit gevoetbald en dat leidde ook tot kansen. De Bruin kreeg er twee, eerst schoot de WTOC aanvaller op de paal en even later kopte De Bruin, in vrijstaande positie, de bal in de handen van ONT doelman Bruinja.

Tien minuten voor rust gooide ONT de partij op slot. Teake van der Hoek won een sprintduel, bracht de bal voor vanaf de achterlijn, waarna Hulzinga doelpuntte.

Na rust had ONT het een kwartiertje even lastig. WTOC legde zich niet neer bij de 0-3 achterstand en zette een tandje bij. Er werd aan de ONT deur gerammeld. Bruinja moest optreden om een combinatie tussen Bosma en De Bruin onschadelijk te maken. De vrijgelaten Jilles Bosma mikte naast en Jan Smid miste bij de 2e paal de bal uit een vrije trap van Sybren Bosma. Overigens zat in het spel van WTOC ook een bepaalde mate van onbesuisdheid opgesloten waar een aantal ONT’ers slachtoffer van werd. Vaak waren de WTOC’ers te laat met hun actie. Scheidsrechter Tjalma trad daar niet echt tegen op en uiteindelijk bepaalt de scheidsrechter wel de grens. Dus werd WTOC ook niks kwalijk genomen, het waren ook geen bewuste “aanslagen”.

Na een kwartier trok ONT het spel weer meer naar zich toe en in de 66e minuut werd de score weer uitgebouwd. Van der Hoek worstelde zich op zijn “Van der Hoeks” langs vijf tegenstanders, bracht de bal voor de goal waar Hulzinga klaar stond om zijn tweede en ONT’s vierde treffer aan te tekenen. Vijf minuten later werd het 0-5 door Stefan Roffel uit een voorzet van Kooistra. Voor de thuisclub waren er daarna nog twee mogelijkheden. Eerst was er een vrije trap binnen het 16-metergebied na gevaarlijk spel van Jacco Tuinstra. De bal werd in de muur geschoten waarna Tuinstra, de ONT verdediger speelde weer een puike partij als “slot op de deur”, de bal wegwerkte. De volgende mogelijkheid was een grote kans voor Jaap De Bruin. Die kans ontstond uit een koddige situatie. Bruinja speelde de bal uit een uittrap naar Roffel. De ONT middenvelder dacht blijkbaar “dat doe je nog maar es over keeper” en transporteerde de bal, uiteraard onbedoeld, in één keer retour ONT doel. Daar stond De Bruin maar die slaagde er niet in voor WTOC de “nul” van het scorebord te krijgen. Bruinja liet zich niet passeren. Vijf minuten voor afloop maakte ONT het halve dozijn vol. Invaller Dion Smits reageerde alert op de rebound die Hoiting toestond op een knal van Twijnstra.

De brigade van ONT trainer Dennis Stuiver kon een mooie 0-6 overwinning bijschrijven en pakte daarmee de eerste periodetitel. Zaterdag a.s. speelt ONT thuis tegen VC Trynwâlden, aanvang 14.30 uur.

Na 0-3 had de WTOC jeugd er genoeg van de score bij te houden. Japke van der Meulen nam dat toen maar over. Hier pakt Japke de de 6 na Dions doelpunt.