FC Birdaard 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

25 oktober 2014 14:30

Obbink, S.

OPEINDE - De 9-1 monsterscore die ONT zaterdag boekte op FC Birdaard  ontstond deels door de matige kwaliteit bij de tegenstander, maar voor een belangrijk deel ook omdat ONT geruime tijd zéér gedisciplineerd speelde. Van de snelle 0-1 achterstand schrok ONT niet. Bij rust was het 4-1 en die score werd na rust uitgebouwd.

ONT tegen FC Birdaard was de strijd van koploper ONT tegen de nog puntloze nummer laatst FC Birdaard. Een compleet ONT trof een gehandicapte tegenstander waar bijvoorbeeld veldspeler Sybrant Smit het doel verdedigde vanwege blessures bij de eerste en tweede doelman.

ONT begon met direct een kans voor Teake van der Hoek die net naast schoot na een pass van Stefan Roffel. Maar daarna was het FC Birdaard dat van zich liet spreken. Goalgetter Hidde Kingma liet zich zien met een kans die ONT doelman Rory Bruinja verijdelde, een kiezelhard schot op de lat en na acht minuten toch een doelpunt. Kingma week wat uit naar links, liet Bruinja denken aan een voorzet maar haalde met een machtig schot uit voor de 0-1.

ONT was er niet van door van slag want in de eerste acht minuten was al te zien dat ONT de bovenliggende partij zou zijn. En dat bleek ook. ONT liet de bal het werk doen en daarmee liep de tegenstander steeds achter de feiten aan. De discipline aan ONT zijde was groot. Individuele acties werden omgeruild voor teamacties en dat leidde tot doelpunten. ONT maakte voor rust de 0-1 achterstand ruimschoots goed. De ruststand was 4-1.

Na de thee kon ONT het goede spel van de eerste helft een tijdje niet op de mat leggen. Het spel was slordig en dat leidde tot nogal wat balverlies. FC Birdaard deed daar overigens niet erg veel mee. Na een minuut of twintig herpakte ONT zich en toen vielen de doelpunten als rijpe appels uit de boom. Voor de bezoekers was er geen houden meer. De score ging richting dubbele cijfers en het was dat ONT een paar kansen onbenut liet dat de teller op negen bleef staan. Zo boekte ONT een 9-1 monsterscore op een wel heel beperkte tegenstander.

In de stand op de ranglijst en de strijd om de eerste periode deed ONT goede zaken. Met nog één wedstrijd te gaan in de eerste periode staan de verliezende concurrenten Wykels Hallum en Zwaagwesteinde nu op vier punten. De enige overgebleven mededinger voor de periodetitel is FC Grootegast dat twee punten minder heeft vergaard dan ONT. ONT speelt zaterdag a.s. uit tegen WTOC, aanvang wedstrijd 14.30 uur.

37, 3-1, Teake van der Hoek, na een kaats van Egbert Hulzinga

40, 4-1, Teake van der Hoek uit een lage strakke corner van Stefan Roffel en na een “hakje” van Oebele Twijnstra

53, 5-1, Egbert Hulzinga aangespeeld door Teake van der Hoek

68, 6-1, Oebele Twijnstra met een kopbal uit een corner van Stefan Roffel

71, 7-1, Hielke Knippels, vrije trap vanaf 19 meter

74, 8-1, Jaap-Jan van Leeuwen, een bal vanaf dertig meter glipt de doelman door de handen

83, 9-1, Hendrik Mulder boogt de bal vanaf de rand zestien fraai over de doelman