Overwinning brengt ONT aan kop ranglijst

1 - 2

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

11 oktober 2014 14:30

Dreves, H.J.C.

BERLIKUM - Twee ploegen die streden voor de overwinning, maar de drie punten gingen uiteindelijk mee naar Opeinde. Niet helemaal verdiend, een gelijkspel had ook gekund. In het Opeinder kamp maalde niemand daar om. Door de overwinning is ONT nu koploper in de 3e klasse B.

Het was afgelopen zaterdag “Super Saterday” in de 3e klasse B. De nummer 1 en 2, Wykels Hallum en FC Grootegast en de nummers 3 en 4, SC Berlikum en ONT, speelden tegen elkaar. Met als inzet de bovenste plaats. Inzet was er in Berlikum genoeg. Beide partijen gooiden veel energie in de strijd en mede daardoor werd het een boeiend duel. Niet een duel dat overliep van kwaliteit, daarvoor waren er aan beide zijden te veel fouten en foutjes.

Dat de ene wedstrijd de andere niet is werd voor ONT al snel duidelijk. Waar de Opeindenaren vorige week tegen Wykels Hallum de wedstrijd domineerden ging dat nu niet op. SC Berlikum schoof vanaf het beginsignaal een verdediger door naar het middenveld zodat daar voor ONT nu geen numerieke meerderheid was. De praktijk werd nu een druk bezet middenveld, voor beide partijen geen ruimte om goed te combineren en daardoor ook veel foutjes. De thuisclub werd het eerst gevaarlijk. De vrij staande Jacob Dirk Tuinenga wist een indraaiende bal bij de tweede paal niet goed genoeg te raken. ONT doelman Rory Bruinja kon de bal oprapen. In de 26e minuut leverde de eerste goed lopende ONT aanval, opgebouwd via het middenveld, ook direct een doelpunt op. Teake van der Hoek rondde een fraaie voorzet van Gerrit-Jan Kooistra prima af. Even later moest ONT’s vleugelverdediger Freerk Veenstra met een lichte hersenschudding van het veld. Invaller Jaap-Jan van Leeuwen, vrijwel zonder warming-up in het veld gebracht, vergaloppeerd zich bij zijn eerste balcontact. En daar profiteerde spits Jeffrey Draaisma van. Vlak voor rust ontsnapte ONT aan een achterstand toen Jarco Kingma een teenlengte te kort kwam op een voorzet van Johannes van der Graaf.

De tweede helft wist ONT het even niet waar het zoeken moest. SC Berlikum viel aan en kreeg mogelijkheden. Draaisma zag Bruinja redden, dezelfde speler schoot in kansrijke positie naast en Van Leeuwen testte zijn eigen doelman. ONT antwoordde na een kwartier met een doelpunt. Uit een strakke corner van Stefan Roffel kopte Egbert Hulzinga de bal tegen het net. Maar daarmee was ONT niet van de thuisclub af. Die had het strijdplan inmiddels aangepast door de ballen zo snel mogelijk voor de ONT goal te krijgen. En daar ontstond gevaar. Tuinenga liftte de bal op

ONT Doelman Rory Bruinja "man of the match"

het doel, Bruinja pareerde een hard schot van Rick Poortstra, en redde nog een keer na een inzet van Tuinenga. Het laatste kwartier van de wedstrijd ontworstelde ONT zich wat aan de druk van SC Berlikum en kwamen er een paar kansjes. Invaller Dion Smits had er twee. De eerste was uit een moeilijke hoek waarbij doelman Sjouke Veenstra redde. De tweede was iets gemakkelijker maar een SC Berlikum verdediger voorkwam met een ultieme inspanning een doelpunt. Een strijdlustig SC Berlikum bleef intussen op zoek naar de gelijkmaker. Maar verdedigend stond het bij ONT goed met Bruinja (“man of the match”), Van Leeuwen, Oebele Twijnstra, Jacco Tuinstra en Hielke Knippels. Wat niet kon voorkomen dat Draaisma nog een kopkans kreeg en dat een kans van de spits met vereende krachten werd geëlimineerd. Na flink wat blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter Dreves af en kon ONT drie punten op het conto bijschrijven. Over de gehele wedstrijd bekeken waren dat er misschien wel twee te veel. SC Berlikum had zeker wel een puntje verdiend.

Omdat Wykels Hallum en FC Grootegast met 0-0 gelijk speelden, werd ONT de nieuwe lijstaanvoerder. Volgende week is het inhaal/beker. ONT is dan vrij. Op zaterdag 25 oktober speelt ONT thuis tegen FC Birdaard. Aanvang 14.30 uur.