Baas op het veld maar geen overwinning voor ONT

0 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

13 september 2014 14:30

Nijemcevic, R.

STIENS - Zeventig procent balbezit, goede kansen, prima veldspel, een strafschop en een half uur tegen tien tegenstanders. Genoeg ingrediënten voor een ONT overwinning maar die kwam er niet. Het werd een doelpuntloos gelijkspel tegen S.C. Stiens en dus stapte ONT zaterdag teleurgesteld van het veld.

“Bedankt voor het puntje” was de begroeting van S.C. Stiens trainer Marius Hendriks richting zijn ONT collega Dennis Stuiver in de bestuurskamer na afloop van de wedstrijd. Het zure lachje van Stuiver zei genoeg. Twee punten laten liggen dacht de trainer en zo was het ook. ONT startte voortvarend met al na drie minuten een goede kans voor Dion Smits. Met een fraaie crosspass zette Hielke Knippels Smits alleen voor S.C. Stiens doelman Ronald van Klinken. De ervaren doelman (met hoofdklasse ervaring bij ACV en Drachtster Boys) liet zich niet passeren. Even later moest de doelman gestrekt naar de hoek bij een vrije trap van Stefan Roffel. ONT heerste en er was een slordigheidje voor nodig om de thuisclub de eerste kans te bieden. Jorrit Bergsma (vorig seizoen goed voor 28 doelpunten) profiteerde van balverlies van ONT en bracht Dirk Jan Nieuwsma in stelling. Diens diagonale schot raakte de buitenkant van de paal. ONT bleef de wedstrijd dicteren vooral ook omdat er op het middenveld een man meer situatie was. Óf een van de het centrale duo Oebele Twijnstra en Jacco Tuinstra schoof door of één van de vleugelverdedigers Hielke Knippels en Freerk Veenstra bemoeiden zich met de opbouw. Het betekende wel dat ONT Bergsma regelmatig in één tegen één situaties liet komen en dat is wel een kolfje naar de hand van de Stienser. Uit zo’n situatie schoot Bergsma een keer hard voorlangs en net over het half uur bracht hij Nieuwsma weer in stelling. ONT doelman Rory Bruinja pareerde de inzet. Aan de andere kant moest Van Klinken twee keer in actie komen bij doelpogingen van Smits en Twijnstra. Ook de S.C. Stiens doelman bleef baas. Doelpunten vielen er niet de eerste helft, iets wat ONT zichzelf mocht verwijten.

De tweede helft ging ONT door met het verzorgde spel op de mat te leggen. In de 60e minuut zette Egbert Hulzinga met een fraaie pass Hendrik Mulder alleen voor doelman Van Klinken. Maar voor de jonge middenvelder een doelpoging kon wagen werd hij aangetikt door verdediger Gerrit Winkel. Rood voor Winkel en een strafschop voor ONT. Ook die strafschop was niet aan ONT besteed. Van Klinken keerde de door Twijnstra genomen penalty. Daarna had scheidsrechter Nijemcevic net zo goed voor het einde van de wedstrijd kunnen fluiten. S.C. Stiens ging vol overgave voor een puntje door een muur rond het eigen strafschopgebied te bouwen. En bij ONT ontbrak de creativiteit om die muur te slechten. ONT mocht de bal hebben maar nooit werd een echte gelegenheid gecreëerd om tot een kans te komen. Combinaties smoorden en een lange bal op een van de ONT voorwaartsen was onmogelijk. S.C. Stiens speelde zowat met de kont tegen het eigen doel, ruimte achter de verdediging lag er niet. Het bleef bij 0-0 en daar baalde heel het ONT kamp behoorlijk van.

Zaterdag speelt ONT thuis tegen VIOD. De nummer drie van vorig seizoen verloor toch wel verrassend de eerste twee wedstrijden. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.