Nederlaag voor ONT in laatste oefenwedstrijd

0 - 1

Leovardia 1

19 augustus 2014 20:00

OPEINDE - Drie keer winst en een nederlaag in de oefencampagne van ONT is niet een slecht resultaat. De winstpartijen werden behaald met redelijk tot goed voetbal. Van goed voetbal was dinsdagavond niet echt sprake. Dat kwam ook omdat ONT in tegenstander SC Leovardia een goed voetballende tegenstander trof. ONT verloor terecht met 0-1.

In de drie voorgaande partijen mocht ONT voetballen. Dat liet de tegenstander toe of dat dwong ONT af. De Opeindenaren lieten het balletje mooi rond gaan totdat er ergens een opening ontstond. Geduldige voetbal. Niet dat dat steeds tot een doelpunt leidde, maar er zat wel een idee achter. Tegen SC Leovardia bleek alles heel anders. De tegenpartij was van betere kwaliteit dan de drie vorige tegenstanders. ONT kreeg niet de gelegenheid tot een rustige opbouw en dus werd er te vaak gekozen voor een noodoplossing. Overigens ontstond dat beeld pas na een kwartier, want het eerste kwartier speelde ONT nog wel haar eigen spelletje. Na dat kwartier verzetten de Leeuwarders de bakens en moest ONT terug. De thuisclub kwam na 21 minuten spelen op achterstand. Jeroen van Wijk passte net over de middellijn de bal in de voeten van een tegenstander (Jeroen: “Eh, ik zag em niet”). Met één pass werd de linksbuiten van SC Leovardia in stelling gebracht en die haalde net binnen de zestien verwoestend uit. Een fraaie goal.

De mooiste ONT actie van de avond kwam een minuut voor rust op naam van Jaap-Jan van Leeuwen. Met een onvervalste “haringtruc” omspeelde Van Leeuwen zijn tegenstander om daarna een afgemeten voorzet los te laten op het hoofd van Oebele Twijnstra. De kopbal ging net naast het vijandelijke doel.

De tweede helft had ONT heel lang niets in te brengen. SC Leovardia creëerde kans op kans en het was aan de onzorgvuldige afronding te danken dat de voorsprong niet werd uitgebreid.

Pas het laatste kwartier kwam ONT ook weer aan combinaties toe en konden de gastheren bij vlagen wat onder de druk van de tegenstander uit voetballen.

ONT trainer Denis Stuiver was, met zijn team, minder tevreden over de prestatie: “Ja dit was een stuk minder dan de vorige partijen. De oorzaak? Dat is moeilijk te benoemen. Het is een cluster van kleine dingen. Het is een oefenperiode, dus wisselende opstellingen, toch hier en daar wat vermoeidheid en sommige spelers moeten even goed aanklampen. Maar daarvoor speel je oefenwedstrijden. De basis die er is ligt een stukje hoger dan wat we vanavond zagen. Dat waren ook de geluiden uit de groep.”

Zaterdag is de officiële start van het seizoen 2014-2015. ONT speelt in Opeinde een bekerwedstrijd tegen zaterdag derde klasser De Wâlde. Aanvang 14.30 uur.