RWF 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

6 september 2014 14:30

Bij, H. v.d.

OPEINDE - ONT 1 ontmoette thuis RWF 1 waar vorig seizoen twee keer met 1-0 van werd verloren. Nu werd er met 2-1 gewonnen. ONT controleerde een flink deel van de wedstrijd het spel. Het prima spel van ONT leidde in de tweede helft tot een verdiende 2-0 voorsprong. Diep in blessuretijd scoorde RWF uit een vrije trap.

ONT startte de ontmoeting met RWF met toch wel de twee 1-0 nederlagen van vorig seizoen in het achterhoofd. Toen stuitte ONT op een RWF dat niet echt wilde voetballen en met counters gevaar stichtte. Dat spelletje zit er nog steeds wel in bij RWF, maar ONT had daar nu beter grip op. ONT begon goed aan de partij. Teake van der Hoek probeerde het twee keer met een schot van afstand, de richting ontbrak. Maar na twintig minuten kantelde de wedstrijd. De gasten namen het heft in handen en lieten na op voorsprong te komen. Met een prima aanval werd de doorgeschoven libero René van der Wier in stelling gebracht. ONT doelman Rory Bruinja blokte de inzet van Van der Wier waarna Oebele Twijnstra kon opruimen. Uitstel van executie zo leek het toen RWF even later scoorde. Maar dat doelpunt werd om onduidelijke redenen afgekeurd door scheidsrechter Van der Bij. RWF bleef sterker,  Bruinja moest gestrekt naar de hoek om een vrije trap van Hilbert Jongsma onschadelijk te maken en Sake van der Meulen kopte de bal uit een corner net naast. In dat gedeelte van de wedstrijd had ONT niets in te brengen. Maar het laatste kwartier herpakte ONT zich en waren er geen kansen meer voor RWF. Echte kansen waren er overigens ook niet voor ONT. Het bleef bij een paar speldenprikjes. Dion Smits twijfelde tussen een voorzet en een eigen actie waarna het geen van beide werd. Hendrik Mulder had zijn voorzet iets zorgvuldiger moeten geven en Egbert Hulzinga streepte de bal over de kruising na een goeie combinatie tussen Gerrit-Jan Kooistra en Van der Hoek.

De verdiende voorsprong voor ONT kwam vier minuten na rust. Jacco Tuinstra stuurde Kooistra over links de diepte in waarna Hulzinga de bal uit de afgemeten voorzet tegen het net kopte. ONT trainer Dennis Stuiver zag zijn team daarna het betere van het spel houden. De opdracht om de “lange bal” er bij RWF uit te halen lukte prima en probeerden de gasten wel op die manier de voorwaartsen te bereiken dan greep de ONT verdediging goed in. Het wachten was op een tweede ONT goal en die kwam er een kwartier voor tijd. Gosse-Jorrit Kooistra speelde de bal diep waarna Van der Hoek sneller was dan Van der Wier en de bal in de korte hoek langs RWF doelman Otmar van der Toorn schoot. Mooiste actie van de dag kwam vijf minuten voor afloop op naam van Jaap-Jan van Leeuwen. Mulder speelde de bal hoog op Van Leeuwen die met één vloeiende beweging zijn tegenstander passeerde en zo maar oog in oog stond met Van der Toorn. De kroon op het werk in de vorm van een doelpunt kwam er niet. De RWF doelman maakte een corner van de inzet van Van Leeuwen. RWF zette nog wel aan om de aansluittreffer te maken, maar verder dan een paar schoten richting ONT doel kwam het niet. Ver in blessuretijd kwam die goal er toch. Jongsma schoot de bal uit een vrije trap fraai via de onderkant lat in het ONT doel. Direct na de aftrap floot Van der Bij af en kon ONT de eerste drie punten van de competitie bij schrijven.

Volgende week speelt ONT uit bij S.C. Stiens. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.