3 - 3

Mannen, 1, Groep 1 05

26 augustus 2014 18:45

Wal, F. van der

Sint Johannesga - ONT hangt in de poulefase van de KNVB beker nog aan een zijden draadje om de knock-outfase te halen. De Opeindenaren lieten gisteravond na te winnen van DWP. Een 0-2 voorsprong veranderde in een 3-2 achterstand. Pas twintig seconden voor tijd werd het 3-3 en kwam het zijden draadje tot stand.

DWP werd afgelopen seizoen kampioen in de vierde klasse en dat kwam vooral tot stand door de 45 goals die topscoorder Anton Holtrop in het netje legde. De lange Holtrop is supersnel en op die snelheid is het spel van DWP behoorlijk afgestemd. Dus net als afgelopen zaterdag tegen de Wâlde mocht ONT de bal hebben en probeerde de thuisclub na een interceptie met een lange bal Holtrop aan het werk te zetten. Het moet gezegd dat het ONT verdedigingsblok de DWP topscoorder redelijk in de tang hadden, maar toch niet goed genoeg. Na een kwartier was er de eerste kennismaking met het “fenomeen”. Holtrop werd gelanceerd, zijn inzet kon door ONT doelman Rory Bruinja tot corner worden verwerkt. ONT speelde opnieuw verzorgd voetbal en dat ONT in de 20e minuut op voorsprong kwam was niet onverdiend. Stefan Roffel zette zich achter een vrije trap, de bal belandde op de paal waarna Jaap-Jan van Leeuwen alsnog scoorde. Vijf minuten voor rust stond er een 0-2 stand op het scorebord. Roffel mocht opnieuw een vrije trap nemen en deze keer stond DWP doelman Volken Huisman een rebound toe. Jeroen van Wijk was er als de kippen bij om de 0-2 aan te tekenen. DWP had de hulp van scheidsrechter Van der Wal nodig om de aansluitingstreffer aan te tekenen. Een pass van Hendrik Mulder caramboleerde via de leidsman voor de voeten van een DWP’er. Omdat heel ONT aanvallend stond lag de ONT verdediging open. Wie anders dan Holtrop tikte de voorzet vanaf links tegen het net.

De tweede helft gaf een energieker DWP te zien en daar had ONT moeit mee. ONT moest terug, ver terug. Tien minuten na rust viel de gelijkmaker, maar daar was wel een eigen doelpunt van ONT voor nodig. Net toen ONT de zaken weer een beetje onder controle leek te hebben viel tien minuten voor afloop de 3-2. Holtrop onderschepte een volkomen mislukte ONT pass en had vrije doortocht naar het ONT doel. Bruinja was deze keer kansloos. Een minuut later mocht de DWP’er overigens inrukken na een tweede gele kaart van de scheidsrechter die in veel situaties meer last had van de invallende duisternis dan de spelers. Bij deze stand zou het bekeravontuur voor ONT al na twee wedstrijden ten einde zijn. Invaller Teake van der Hoek zorgde er twintig seconden voor afloop voor dat er nog een kleine kans op overleven is. Met een prachtige pass zette Van Wijk de ONT spits aan het werk. Met links schoot Van der Hoek de bal in de korte hoek.

ONT speelt zaterdag de laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Oudehaske komt dan op bezoek in Opeinde. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Het scenario voor een vervolg in de bekerstrijd is simpel. ONT moet winnen en de wedstrijd tussen DWP en de Wâlde mag geen winnaar opleveren. Alleen dan gaat ONT door.