Nipte nederlaag voor ONT tegen Be Quick Dokkum - ONT

Nipte nederlaag voor ONT tegen Be Quick Dokkum

Nipte nederlaag voor ONT tegen Be Quick Dokkum

Be Quick D 1

1 - 0

ONT 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse W2 winn.2 - winn.6

Datum

31 mei 2014 15:00

Scheidsrechter

Jager, M.W. de

Accommodatie

Onbekend

Dokkum - In een partij die eigenlijk het predicaat “0-0 wedstrijd” verdiende, ging de thuisclub er toch met de winst vandoor. ONT had een groot deel van de eerste helft het betere van het spel, Be Quick Dokkum nam dat in de tweede helft over. Uiteindelijk werd het 1-0. Zaterdag a.s. is de return en daarbij is ONT zeker niet kansloos.

 

Be Quick Dokkum (BQD) startte vanaf de aftrap met veel druk naar voren. Niet dat het een overrompelingstactiek was, maar de ploeg van trainer Henk Konings wilde wel laten zien wie baas was op het veld. Het leidde ook tot een paar situaties waar de ONT verdediging moest ingrijpen. Jaco Tuinstra deed dat na vijf minuten op een voorzet vanaf rechts met als gevolg dat de bal bijna in het eigen doel belandde. En even later greep Oebele Twijnstra in na een sterke actie van Janco Wiersma. Het aandringen van de Dokkumers duurde een kwartier, daarna ontworstelde ONT zich wat aan de druk. De gasten kwamen steeds beter in het spel. Daarbij ook geholpen door het BQD middenveld dat veel ruimte weg gaf. En daar profiteerden Gosse-Jorrit Kooistra, Freerk Veenstra, Sjoerd Venema en Stefan Roffel goed van met prima lopende combinaties. De thuisploeg had bovendien moeite met inschuivende ONT verdedigers. Wat er in die fase bij ONT aan ontbrak was een aanval met een goede scoringskans. Het bleef nu vooreerst bij een schot van Dion Smits en een doelpoging van Teake van der Hoek, In beide gevallen werd BQD doelman Eelke Kooistra er niet echt onrustig van. ONT kreeg nog een kansje toen de bal na een corner niet kon worden weggewerkt en Van der Hoek op doel vuurde. Maar de bal raakte niet door het woud van benen. Inmiddels was het spelbeeld zo dat ONT de wedstrijd bepaalde en de thuisclub met een enkele counter richting ONT doel trok. Uit zo’n tegenaanval ontstond wel de beste kans van de eerste helft. Sybren Oegema kwam op de strafschopstip in vrije positie te staan, treuzelde een moment en dat was voldoende voor de ONT verdediging om de spits het scoren te beletten. Het schot dat toch nog volgde werd door ONT doelman Rory Bruinja gepakt.

 

Na rust moest ONT trainer Dennis Stuiver toezien dat BQD de bakens wat had verzet. De ruimte die geel/blauwen ONT de eerste helft lieten was ingeruild voor meer dichtheid op het middenveld. ONT slaagde er ook niet in om daar echt onderuit te voetballen. Overigens betekende het niet dat het nu alles BQD was wat de klok sloeg. Beide partijen waren aardig in evenwicht en de treffer van BQD in de 61e minuut kwam dan ook uit de lucht vallen. Letterlijk, want uit een corner kopte centrale verdediger Marcel Stormer de bal hard tegen het net. Drie minuten na de openingstreffer leek BQD op weg naar een tweede treffer. Wiersma ontsnapte aan de aandacht van de ONT verdediging, de voorzet van de nummer elf was echter allerbelabberdst en werd een prooi voor Bruinja. Eigenlijk werden de gastheren daarna niet meer gevaarlijk. Tenminste niet door eigen toedoen. Een merkwaardige situatie een kwartier voor tijd leidde nog wel tot een kans. Bij een buiteling van Bruinja, naar eigen zeggen na een overtreding, raakte de ONT doelman de bal kwijt. BQD kreeg de bal echter niet in het gapend lege ONT doel, er restte slechts een corner. Een minuut voor afloop was er nog een prima gelegenheid voor ONT op de gelijkmaker. Uit een vrije trap belandde de bal via Gosse-Jorrit Kooistra en Twijnstra bij Van der Hoek. Waar een diagonaal schot waarschijnlijk doeltreffend was geweest, poogde de ONT spits de bal nu in de korte hoek langs Kooistra te schieten. Het werd een opportunistische poging, geheel in de stijl van Van der Hoek, waarbij de bal hard naast het BQD vloog. Het was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

 

Zaterdag a.s. is de return van deze tweestrijd. De winnaar promoveert naar de mooie en aantrekkelijke tweede klasse. De verliezer komt volgend seizoen opnieuw uit in de 3e klasse. BQD start dan wel met een 1-0 voorsprong, maar ONT is beslist niet kansloos. Er zal zaterdag zéker strijd worden geleverd op sportpark Douwekamp. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!