Winst voor ONT in nacompetitie - ONT

Winst voor ONT in nacompetitie

Winst voor ONT in nacompetitie

Workum 1

2 - 3

ONT 1

53'
76'
Otto Kooi (intikker)

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse W6 pk3 3A-pk1 3B

Datum

17 mei 2014 14:30

Scheidsrechter

Beekman, G

Accommodatie

Onbekend

WORKUM -  De nacompetitie koppelde ONT aan Workum, de winnaar van de derde periode in de derde klasse A. Bij rust keek ONT tegen een terechte 1-0 achterstand aan. Na rust acteerde ONT anders en beter en werd de achterstand omgebogen in een 2-3 overwinning. Zaterdag a.s. is de return in Opeinde. De winnaar gaat door naar de volgende ronde.

 

Workum en ONT starten niet met hetzelfde gevoel aan de tweestrijd. Waar Workum van de laatste vijf wedstrijden er vier won, verloor ONT vier van de vijf laatste partijen. Workum bereikte de nacompetitie geheel op eigen kracht, terwijl ONT het toch een beetje te danken had aan de concurrentie die weigerde gebruik te maken van de misstappen van ONT. Beter of minder goed gevoel, het was ONT dat binnen enkele tellen op een 0-1 voorsprong had kunnen staan. Teake van der Hoek was over links zijn tegenstander de baas, zag doelman Jelmer Dijkstra iets te ver voor zijn goal staan en liet een schot los. Dijkstra kon nog net de vingertoppen tegen de bal krijgen en voorkwam zo een snelle Opeinder voorsprong. Aan de andere kant kreeg Gjerryt Hoekstra vanuit het niets een opgelegde kans. Via via belandde de bal plots bij Hoekstra die vanaf de penaltystip de hoek voor het uitkiezen had. ONT doelman Rory Bruinja keek goed en wist zijn doel met een prima redding schoon te houden. In de elfde minuut werd Bruinja toch gepasseerd. Op een vrije trap van Ruben Ydema moest Bruinja een rebound toestaan waarna de bal door Rick Demmer in het doel werd gejaagd. Even later schoot Hoekstra nog een keer voorlangs en wat kansen betreft was het dat dan ook wel in de eerste helft. De van het heerlijke zonnetje genietende toeschouwers kregen een wedstrijd te zien die zich vooral op het middenveld afspeelde. Workum had daarbij het betere van het spel, speelde verzorgder en, vanaf de zijlijn gezien, gooide meer power in de strijd. Desondanks creëerden de roodhemden geen kansen. Omdat ook ONT dat niet deed was het eerste deel van de ontmoeting niet bijster aantrekkelijk.

 

Maar dat veranderde de tweede helft. ONT kwam strijdvaardiger uit de kleedkamer, paste de tactiek wat aan en werd baas over de wedstrijd. De Workum middenvelders moesten “keuzes” gaan maken welke ONT’er op te pakken en daar had de tegenstander moeite mee. Het gaf ONT de kans het spel naar zich toe te trekken de wedstrijd te laten kantelen. Binnen tien minuten werd de 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2

Teake van der Hoek scoorde éénmaal en was betrokken bij de overige ONT goals.

voorsprong. In de 53e minuut kreeg ONT op twintig meter voor het doel een vrije trap mee. Van der Hoek vuurde op doel, de Workum muur blokte de bal waarna Jeroen van Wijk de bal met binnenkantje voet keurig in de verste hoek plaatste. Twee minuten later kwam ONT op voorsprong. Van der Hoek geloofde in een lange bal en won de strijd van een verdediger en doelman Dijkstra. ONT had de wedstrijd aardig onder controle en toch kwam Workum op gelijke hoogte. Jurgen Buma profiteerde van wat getwijfel in de ONT achterhoede. Ondanks dat tegenslagje bleef ONT de bovenliggende partij. Daarbij was het niet zo dat het direct wachten was op een derde ONT doelpunt, maar grote angst voor een nieuw tegendoelpunt was er ook niet. Die derde ONT treffer kwam er overigens toch, net na het half uur. Oebele Twijnstra lanceerde Van der Hoek en die legde vanaf de achterlijn de bal terug op Otto Kooi. De invaller faalde niet en bracht ONT weer op voorsprong. En die voorsprong kwam in het laatste deel van de wedstrijd niet in gevaar.

Na 92 minuten maakte de uitstekende leidende scheidsrechter Beekman uit Bant een einde aan het eerste bedrijf van de dubbele nacompetitie-ontmoeting. Zaterdag is de return in Opeinde, aanvang 14.30 uur. De winnaar van deze tweestrijd ontmoet de winnaar van de duels tussen SVM Marknesse en Be Quick Dokkum. De Dokkumers hebben daarin de beste papieren na de 0-1 winst in Marknesse.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!