75'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

12 april 2014 14:30

Spoel, H v.d.

OPEINDE -  Net als in de heenwedstrijd had ONT ook in de thuiswedstrijd tegen Gronitas niets in te brengen. In Groningen werd het 3-0, zaterdag stond er na 90 minuten 2-5 op het scorebord. Gronitas is een team dat niet aan voetballen toe moet komen. ONT had wel de wil maar niet de kracht om het de tegenstander moeilijk te maken.

Binnen zeven minuten moest ONT doelman Rory Bruinja al twee keer reddend optreden om ONT voor een vroege achterstand te behoeden. Willem Jan Lanning probeerde het in de korte hoek en Robert Oldengarm mocht alleen op Bruinja af na balverlies van ONT. Beide keren hield Bruinja zijn doel schoon. Maar de vroege achterstand kwam er toch toen in de achtste minuut Hendrik Mulder raak kopte uit een corner. ONT pakte de draad wel op door met combinaties naar het vijandelijke doel op te trekken. Dat liet Gronitas ook rustig toe, gevaarlijk werd ONT niet. Er was een corner voor nodig om ONT aan de gelijkmaker te helpen. Gosse-Jorrit Kooistra bracht de bal voor het doel, de Gronitas verdediging slaagde er niet in de bal echt weg te werken waarna Oebele Twijnstra met een kopballetje de iets te ver voor zijn doel staande doelman Jeroen Schut verschalkte. Gronitas raakte er niet van door de leg. De gasten namen na een half uur spelen een nieuwe voorsprong. Na een fraaie aanval was Sjors van der Meeren het eindstation. Vijf minuten later werd het zelfs 1-3. ONT mocht een corner nemen, Gronitas ruimde op met een lange bal waarna Robert Oldengarm alleen op Bruinja af mocht gaan. En die mogelijkheid was wel aan de ervaren spits besteed. Twee minuten voor rust had ONT een goede kans om de achterstand te verkleinen. Jaap-Jan van Leeuwen passte op Otto Kooi, maar diens inzet werd door Schut gekeerd. ONT’s middenveld moest terugzien op een loodzware eerste helft. Er moesten veel meters worden gemaakt, enerzijds om aanspeelbaar te zijn, anderzijds om (te veel) balverlies te compenseren.

Na rust was de opdracht voor ONT duidelijk; snel scoren om zo Gronitas zenuwachtig te maken. Snel gescoord werd er, door de tegenstander. ONT leed balverlies waarna Van der Meeren de bal naar de vrijstaande Oldengarm transporteerde. En die faalde wederom niet. Gronitas vond het daarna wel goed, ONT mocht aanvallen en er kwamen kansjes. Invaller Teak van der Hoek was met een schot voorlangs en een kopbal dichtbij een treffer, Oebele Twijnstra zag een vrije trap uit de hoek worden getikt door Schut en een volley vol risico van Jeroen van Wijk leverde ook niets op. Gronitas had aan één kans genoeg om de vijfde treffer aan te tekenen. Van der Meeren was de doelpuntenmaker.

Een kwartier voor tijd werd het 2-5. Uit een voorzet van Van Wijk kopte Twijnstra zijn tweede treffer binnen. Verder kwam ONT niet. Op de 2-5 einduitslag was niets af te dingen. Het verschil in kwaliteit was duidelijk waarbij de tegenstander ook nog eens heel effectief met de kansen omsprong.

In de strijd om de tweede periodetitel of een plaats op de ranglijst die de derde periodetitel brengt leed ONT belangrijk puntenverlies. De schade viel achteraf nog mee omdat de concurrentie ook punten verspeelde. Zwaagwesteinde deed de beste zaken door met 0-4 bij Hardegarijp te winnen. De Hardegarijpers zagen tot hun opluchting Be Quick Dokkum ook verliezen zodat het gat met de Dokkummers zes punten bleef met nog drie wedstrijden te spelen.

ONT speelt zaterdag a.s. uit tegen VIOD. Inzet is de derde plaats op de ranglijst maar ook de tweede periodetitel.