ONT omzeilt lastige klip WTOC moeiteloos - ONT

ONT omzeilt lastige klip WTOC moeiteloos

ONT omzeilt lastige klip WTOC moeiteloos

WTOC 1

0 - 3

ONT 1

30'
Otto Kooi (schot)
74'
Otto Kooi (schot)
85'

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

Datum

29 maart 2014 14:30

Scheidsrechter

Winkel, T.R.

Accommodatie

Onbekend

OUDWOUDE -  De statistieken logen er niet om. Van de twaalf officiële ontmoetingen tussen ONT en WTOC won ONT er elf. Maar een altijd met veel inzet spelend WTOC blijft een lastig te bespelen tegenstander. Dit keer had ONT geen moeite met de opponent, er werd een “zakelijke” 0-3 overwinning geboekt.

 

Een terechte overwinning voor ONT vond WTOC trainer Martin Brandsma: “Op alle posities kwamen we kwaliteit te kort. Ook toen we na rust één op één gingen spelen leverde dat niet op wat we wilden.” Toch was de eerste kans voor de wedstrijd wel voor de thuisclub. Na vijf minuten verzuimde Jaap de Bruin in vrije positie de bal in het ONT doel te koppen om daarmee WTOC in een heerlijke counter-fauteuil te zetelen. ONT raakte er niet echt ondersteboven van en ging over tot het soort voetbal dat al over een langere periode vaak succes brengt. Verzorgd spel met middenvelders die ingespeeld willen worden. Dat lukt niet altijd, maar de intentie is er wel bij het team van coach Dennis Stuiver.

De eerste kans voor ONT was er na dertien minuten. Na lang balbezit kwam Jaap-Jan van Leeuwen tot een vlammend schot vanaf twintig meter. WTOC doelman tipte de bal met de vingers over de lat. De aansluitende corner leverde ONT niets op. Een foute pass aan ONT kant leverde een nieuwe kans op voor WTOC. In redelijk vrije positie schoot Klaas Bosma naast. De kansen die WTOC kreeg verbloemden eigenlijk het overwicht dat ONT had. Dat overwicht werd in het resterende deel van de eerste helft uitgedrukt in een paar kansen. Oebele Twijnstra kopte de bal uit een voorzet van Sjoerd Venema net naast en dezelfde speler schoot daarna nog voorlangs. Het betere van het spel leidde na een half uur de 0-1 voorsprong voor de gasten in. Twijnstra transporteerde de bal naar voren, Otto Kooi won het duel van

Otto Kooi, met twee doelpunten belangrijk voor ONT.

zijn tegenstander om daarna beheerst te scoren. Kort voor rust stichtte Tedo de Bruin met een voorzet nog gevaar voor het ONT doel, maar de ONT verdediging loste dat op.

 

WTOC kwam na rust meer gedreven uit de kleedkamer dan ONT. De één op één ingreep van Brandsma leek effect te sorteren. Aan de andere kant, ONT had de score in de 51e minuut op moeten voeren. Kooi verzuimde de bal uit een voorzet van Gosse-Jorrit Kooistra in de touwen te koppen. WTOC kreeg wel kansjes via Sybren Bosma die een inzet gestopt zag worden door ONT doelman Rory Bruinja en Bruin die naast schoot. ONT besliste de wedstrijd een kwartier voor afloop. Stefan Roffel bracht de bal uit een vrije trap bij Teake van der Hoek. Die kaatste op Kooi waarna ONT’s nummer negen de bal langs de graaiende handen van WTOC doelman Geoffry Hoiting tegen het net schoot. WTOC bleek niet bij machte de wedstrijd een andere wending te geven. De verdienste van ONT dat gedisciplineerd bleef spelen en de tegenstander geen kans gaf in de “Sturm und Drang” rol te groeien die WTOC zo graag wilde. Vijf minuten voor afloop ging de wedstrijd helemaal op slot met een fraaie goal van Oebele Twijnstra. Van Leeuwen bracht de bal in het spel met een ingooi. Van der Hoek controleerde en bracht Twijnstra in stelling. De ONT verdediger scoorde met een fraai schot in de lange hoek.

Daarmee was de wedstrijd uiteraard gespeeld. Dat begreep ook de prima leidende scheidsrechter Winkel die niet veel extra tijd bijtelde en net over de 90 minuten de wedstrijd afblies.

 

Volgende week speelt ONT opnieuw uit, nu tegen Grijpskerk. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!