Forse maar geflatteerde overwinning voor ONT

82'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

8 maart 2014 14:30

Kraak, J.H.

OPEINDE -  Bij rust stond er bij  ONT - FC LEO een 0-1 stand op het scorebord. Na 90 minuten stond er op datzelfde scorebord een eindstand van 8-2. ONT kon de eerste helft geen vuist maken tegen een defensieve tegenstander maar liep na rust de gasten ondersteboven. En dat had een oorzaak!

ONT, bovenaan de middenmoot, tegen de nummer laatst. Dat zou toch wel een ruime overwinning moeten worden! Dat waren de bespiegelingen vooraf. Die ruime overwinning kwam er dan wel, maar niet op de manier die ONT voor ogen had.

ONT begon direct met druk naar voren, maar de snelle en behendige Marco Rietema hield ONT al in de eerste minuut goed bezig. ONT doelman Rory Bruinja loste het op maar had na acht minuten toch het nakijken. Rietema was uit een counter iedereen te snel af en ONT keek tegen een 0-1 achterstand aan. Voor de bezoekers was dat het sein om niet meer te voetballen en ONT op te vangen. En daar wist de thuisclub geen raad mee. Te vaak smoorde een aanval in de mêlee van spelers die in het centrum stonden, te weinig werden de zijkanten benut. ONT kwam niet verder dan een paar vrije trappen die onbesuisd hard over werden geschoten en een geplaatste schot van Jeroen van Wijk dat op de late belandde. Kort voor rust werd de wedstrijd eigenlijk onbedoeld beslist door een duel dat Teake van der Hoek aanging met Jeroen Batema en FC LEO doelman Marco Wichers. Van der Hoek kwam niet helemaal ongeschonden uit de strijd (ijsbeentje) maar voor Wichers waren de gevolgen zwaarder. Slechts hinkepinkend kon de doelman verder.

De blessure van de FC LEO doelman luidde na rust wel de ruime overwinning in voor ONT. Gerrit-Jan Kooistra liet in de 51e minuut Wichers een corner weggeven en uit die hoekschop van Stefan Roffel scoorde, koud als invaller in het veld, Otto Kooi met het hoofd. Wichers kwam niet meer van de grond. En dat deed de FC LEO doelman ook niet toen Oebele Twijnstra vanaf net over de middellijn besloot Wichers te testen. Het verre schot van Twijnstra zeilde langs de doelman in het doel. Toen in de 61e minuut Teake van der Hoek ONT’s derde doelpunt maakte knakte er wat bij de gasten. Wichers liet zich wisselen voor de zeventienjarige Erwin Bolt en die mocht drie minuten na zijn invalbeurt de bal al uit het net halen. Van der Hoek liftte de bal over de doelman. Daarna was het hek helemaal van de dam voor ONT. De thuisploeg was niet van plan de partij rustig uit te spelen en ging met voetballende oplossingen op jacht naar meer doelpunten. En die kwamen er. Freerk Veenstra vond met een mooi passje Kooi, diens inzet raakte de paal waarna Gosse-Jorrit Kooistra scoorde. Van der Hoek probeerde daarna wederom met een “stiffie” te scoren in plaats van af te leggen op Kooi. Dit keer was de doelman de ONT aanvaller de baas. Even later pikte ook Van Wijk zijn goaltje mee met een mooi schot vanaf de rand zestien en Twijnstra zorgde met een geplaatste bal voor 7-1. ONT’s achtste en laatste goal kwam op naam van Van der Hoek. Die werd de  diepte ingestuurd door Kooi, won het duel van Batema waarna ook doelman Bolt werd verslagen. Het moet gezegd dat de tegenstander uiterst sportief bleef spelen. FC LEO beloonde zichzelf nog met een tweede doelpunt Stan Buikema was de doelpuntemaker. Direct na die goal hiel de goed leidende scheidsrechter Kraak uit Oudega (SWF) het voor gezien. Eindstand 8-2. Een ruime maar ook geflatteerde overwinning voor ONT.

Volgende week zaterdag staat de derby tegen naaste buur Rottevalle op het programma. Aanvang van die wedstrijd is 17.00 uur!