1 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

22 februari 2014 14:30

Blom, J.E.

OPEINDE - Na een serie van vier winstpartijen op rij bleek RWF een te zware dobber voor ONT. Net als in de thuiswedstrijd werd ook nu met 1-0 verloren. Het “betonvoetbal” van RWF ligt ONT duidelijk niet.  In negentig minuten voetbal slaagde ONT er niet in ook maar tot één echte kans te komen.

Voor de meegereisde ONT supporters begon de partij best hoopvol. ONT had een kwartier lang het betere van het spel en eigenlijk was het toen wachten op een ONT goal. Maar die viel niet want tot echte kansen kwam ONT niet. Er waren wel wat speldenprikjes, maar dat verontrustte de thuisclub niet. RWF trok zich na dat aardige ONT kwartier nog meer terug en daarmee was het ook afgelopen met de goede bedoelingen van de bezoekers. ONT is nog niet in staat het spel van een destructieve tegenstander als RWF te ontrafelen. Er werd met langen ballen nu te veel gezocht naar de voorwaartsen. Maar die wisten zich steeds omringd door minimaal vier tegenstanders terwijl in de linie net voor de verdediging nog eens vier man de afvallende bal stonden op te wachten. Een kansloze missie voor de ONT voorwaartsen. Wat ONT kon worden verweten dat het niet in staat beek RWF met andere middelen te gaan bestrijden dan de middelen die niet het succes brachten. ONT bleef het vooral proberen via het centrum, terwijl aan de zijkanten meer kansen lagen.

De kansen in de eerst helft waren voor RWF. ONT doelman Rory Bruinja pakte een kopbal van René van der Wier en voorkwam ook een doelpunt van Anko Bijlsma. Grootste kans voor RWF was er na 22 minuten. Linksback Henk Helmus legde met een fijne pass de bal achter de ONT verdediging waarna Erik-Jan van Wijk niet de rust had doelpuntrijk te zijn. De inzet van Van Wijk ging naast.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. RWF was niet van plan te gaan voetballen; tegenhouden was het credo. Dat is ook een kwaliteit en daar moet je dan als tegenstander dan maar op inspelen. Maar dat was ONT zaterdag niet bij machte. Er waren te veel spelers die hun normale vorm niet haalden. Zo kon voorin nooit een bal even worden vastgehouden en ook een “kaats” zat er gewoon niet. Het ONT middenveld was flets en kwam er niet aan toe de voorwaartsen te ondersteunen. En de ONT achterhoede slaagde er maar niet in het middenveld te ondersteunen. Dus speelde ONT met drie linies die niet met elkaar communiceerden en dus kwam er ook nooit het goede ONT spel van de grond dat de

Gosse-Jorrit Kooistra, lichtpuntje bij ONT.

supporters de laatste weken zagen. Enige lichtpuntje bij ONT was Gosse-Jorrit Kooistra. De jonge ONT middenvelder werkte zich een slag in de rondte, was vaak balafpakker en ook nog met een goede voortzetting.

De wedstrijd werd beslist door één opleving van RWF. Anko de Boer bereikte de achterlijn, bracht de bal bij Hilbert Jongsma en die scoorde. Dat was al acht minuten na rust. Dus had ONT bijna een hele helft om de achterstand goed te maken. Maar dat gebeurde niet. Ook niet in de laatste tien minuten toen de Opeindenaren echt va-banque gingen spelen. Al diep in blessuretijd moest RWF goalie Otmar van den Toorn toch nog vol aan de bak. Freerk Veenstra loste vanaf 25 meter een schot, Van den Toorn moest alle zeilen bijzetten om de bal onder de lat weg te tikken. Op basis van inzet had ONT wel een punt verdiend, maar na het fluitsignaal van scheidsrechter Blom stond ONT tegen RWF opnieuw met lege handen.

Volgende week is een inhaalweekend en ONT speelt dan uit tegen koploper Hardegarijp. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.