57'
59'

1 februari 2014 14:30

Piet de Boer

OPEINDE - ONT zag de competitiewedstrijd uit tegen Hardegarijp afgelast. In plaats daarvan werd er geoefend tegen 2e klasser (8e) Kollum. Ook tegen deze 2e klasser zette ONT de goede lijn van de laatste serie wedstrijden voort. ONT won met 5-2 en daar was niets op af te dingen.
Sjoerd Venema, twee goals en een assist!

ONT kende een heuse transfer in de winterstop. Jacco Tuinstra kwam over van Jubbega. Tuinstra, een multi-inzetbare speler, speelde eerder één seizoen (2010/2011) bij ONT. ONT’s nieuwe speler traint al een tijdje mee maar mist nog wedstrijdritme en dat was wellicht ook de aanleiding tot de 0-1 na zestien minuten spelen. Tuinstra speelde de bal te ver voor zich uit, Kollum nam over en het was 0-1. Zes minuten later was het gelijk. Gosse-Jorrit Kooistra crosste op Otto Kooi, diens voorzet werd door JaapJan van Leeuwen genoeg beroerd om Sjoerd Venema daarna de kans te geven de bal in het Kollum doel te tikken. Kollum heeft in Joop Pijnacker en Marinus Hoekstra twee levensgevaarlijke spitsen en dat bleek ook zaterdag weer. In de 24e minuut creëerde Pijnacker ruimte voor zichzelf door even een metertje weg te stappen om daarna de bal uit een voorzet op doel te koppen. ONT doelman Rory Bruinja redde bekwaam. Zes minuten voor rust was het de beurt aan Hoekstra om te strandden op Bruinja. De voorzet was van Pijnacker, de inzet van Hoekstra, de reflexredding kwam op het conto van Bruinja. Op dat moment was de stand inmiddels 2-2. Kollum kwam in de 26e minuut weer op voorsprong en de ONT gelijkmaker viel in de 36e minuut. Jeroen van Wijk vond met een mooi balletje Kooi en die zag de vrijstaande Sjoerd Venema niet over het hoofd waarna Venema scoorde.

Op slag van rust ontsnapte ONT aan een achterstand toen Pijnacker het weer op de heupen had. De inzet van de Kollum aanvaller werd geblokt waarna de rebound op de paal belandde. Vijf minuten na rust mocht ONT doelman Rein Ybema, hij verving in de rust Bruinja, direct aan de bak. Een Kollum aanvaller bestookte van dichtbij het ONT doel waar Ybema op zijn post was. De eerste kans voor ONT in de tweede helft was in de 54e minuut. Rudolf Smedinga, in balbezit uit een afgeslagen vrije trap van Oebele Twijnstra, zette hard voor maar er was geen ONT’er om een teen tegen de bal te krijgen. Drie minuten later was het wel raak. Na een mooie aanval en een fraaie voorzet van Smedinga kopte Kooi bij de tweede paal de bal diagonaal in. ONT werd steeds meer baas over Kollum met daarbij opnieuw, hij heeft al langere tijd de goeie vorm te pakken, een mooie rol voor Stefan Roffel. Dit keer vanaf het middenveld met intercepties en goede voortzettingen. Met nog een half uur te gaan kwam ONT op 4-2. Van Wijk pikte de bal nog voor de middenlijn op en versnelde richting Kollum doel. Daar profiteerde hij van de aandacht die twee ONT aanvallers trokken om daarna de bal langs de Kollum doelman in het doel te prikken. Een kwartier voor het einde had het 5-2 moeten worden. Kooi lanceerde Venema over rechts waarna Kooi de bal op de zestien op maat terugkreeg van Venema. Het schot van Kooi werd geblokt. ONT’s vijfde doelpunt kwam er toch nog. Het werd ook de fraaiste goal van de middag. Teake van der Hoek ging een combinatie aan met Venema en streepte de bal vanaf de rand zestien onbedaarlijk hard in het kruis.

“ONT staat er goed op” werd als kop voor dit verslag geadviseerd. ONT staat er inderdaad goed op. Er staat een hecht team en de bedoelingen van ONT trainer Dennis Stuiver zijn altijd zichtbaar. Volgende week speelt ONT een inhaalduel uit tegen WTOC. In Oudwoude is de aftrap om 14.30 uur.