Wind in de zeilen voor ONT; opnieuw winst! - ONT

Wind in de zeilen voor ONT; opnieuw winst!

Wind in de zeilen voor ONT; opnieuw winst!

ONT 1

3 - 1

Wykels Hallum 1

Otto Kooi (schot)
43'
Assist: Otto Kooi
Assist: Otto Kooi

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

Datum

15 februari 2014 14:30

Scheidsrechter

Tuinen, A. van

Accommodatie

Onbekend

 

OPEINDE -  In een wedstrijd waarbij de harde wind een bijzonder storende factor was, won ONT zaterdag met 3-1 van Wykels Hallum. De bezoekers waren flinke delen van de wedstrijd beter en na de gelijkmaker in de tweede helft leek ONT te wankelen. Maar twee doelpunten in korte tijd hielpen ONT in het zadel met een 3-1 overwinning als resultaat.

Het KNMI gaf vanwege de windkracht

Stefan Roffel en Oebele Twijnstra
Sterk centraal duo.

code oranje af en dat was niet onterecht. Een heuse storm waaide diagonaal over Sportpark Douwekamp en daar hadden beide teams veel last van. ONT en Wykels Hallum (WH) zijn teams die willen voetballen en dat viel in windkracht acht en meer niet mee. ONT startte voortvarend met al na vier minuten een kans voor Otto Kooi. De ONT aanvaller werd in kansrijke positie uit balans gebracht, scheidsrechter Ale van Tuinen uit Workum zag er geen overtreding in. Vier minuten later was het de beurt aan de bezoekers om gevaarlijk te zijn. Met een steekpass werd André Polet vrijgespeeld, op zijn inzet redde ONT doelman Rory Bruinja waarna de rebound van Pieter Dijkstra in de handen van de ONT doelman belandde. In de periode daarna ontspon zich een wedstrijd waarin WH net even wat gemakkelijker leek te voetballen dan ONT. WH slaagde er in de bal sneller rond te laten gaan en daarmee werd ook het betere van het spel gecreëerd. Maar het was vooral een optisch overwicht, want ONT gaf verdedigend niet veel weg met daarbij een prima rol voor het centrale duo Oebele Twijnstra en Stefan Roffel. Dat liet niet onverlet dat er kansen voor WH waren. De meest grote was een strafschop in de 36e minuut, na een handsbal van Freerk Veenstra. Pieter Dijkstra ramde bal tegen de onderkant van de lat en ONT ontsnapte. Dat deed ONT daarna ook bij een schot voorlangs en een kans voor Erik Niemarkt. Dat ONT net voor rust scoorde was dan ook wel verrassend. Gerrit-Jan Kooistra leverde een voorzet af waarna Teake van der Hoek met de borst de bal voor de voeten van Kooi legde. De prima uithaal van de ONT spits in de lange hoek was onhoudbaar voor WH doelman Robin van der Meer.

Het eerste wapenfeit na rust was voor ONT. JaapJan van Leeuwen crosste de bal op Kooi die daarna met een overtreding van scoren af werd gehouden. De vrije trap leverde niets op. De gelijkmaker viel in de 59e minuut. Erik Post zette met een steekballetje Polet vrij voor het ONT doel en zulke kansen zijn aan de 37 jarige topscoorder wel besteed. Bruinja was kansloos. Maar een nieuwe voorsprong voor ONT liet niet lang op zich wachten. Door toedoen van Twijnstra leed WH net over de middellijn balverlies. Kooi werd de diepte ingestuurd en uit zijn voorzet schoot Van der Hoek de bal snoeihard tegen het net. Drie minuten later werd het zelfs 3-1. Met een onvervalste “panna” stuurde Kooi zijn tegenstander het bos in. Bijna vanaf de achterlijn poogde de ONT aanvaller de bal over doelman Van der Meer te bogen. Maar met windkracht acht tegen bleef de bal lang hangen om tenslotte via de binnenkant van de paal voor de voeten van de geheel vrijstaande Van der Hoek te belandden. En die wist wel raad met de kans.

Het resterende deel van de partij controleerde ONT de wedstrijd op een prima wijze. WH kwam er niet echt meer aan te pas. Bruinja troefde Polet nog een keer af en diep in blessuretijd smoorde een schot van Jordi ten Kate in een woud van benen. Maar dat was het dan ook wel. ONT had de score eigenlijk moeten uitbreiden, maar de passing was te slordig of spelers lieten zich in buitenspelpositie manoeuvreren. De prima leidende scheidsrechter Van Tuinen maakte na 94 minuten een einde aan de partij en ONT kon weer drie punten aan het totaal bijschrijven.

 

Het gaat ONT voor de wind, uit de laatste zes wedstrijden werden vijftien punten behaald. Met een aantal wedstrijden minder gespeeld dan de overige teams neemt ONT nu een vijfde plaats in op de ranglijst. Wordt de stand bekeken op basis van het aantal verliespunten, dan staat ONT tweede, achter de schijnbaar ongenaakbare koploper Hardegarijp.

Volgende week speelt ONT in Frieschepalen tegen RWF, aanvang wedstrijd 14.30 uur.

 

  

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!