ONT houdt Broekster Boys aardig in bedwang - ONT

ONT houdt Broekster Boys aardig in bedwang

ONT houdt Broekster Boys aardig in bedwang

ONT 1

0 - 3

Broekster Boys 1

Datum

11 januari 2014 15:00

Accommodatie

Onbekend

OPEINDE -  ONT speelde zaterdag jl. een oefenwedstrijd tegen Broekster Boys. Niet alleen de ploeg van ex ONT trainer Jan Mulder, maar ook de fiere koploper in de 2e klasse. Die status konden de bezoekers niet echt waarmaken. Wat niet wegneemt dat de uiteindelijke 0-3 eindstand terecht was.

 

Door blessures en vakanties miste ONT een handvol basisspelers, waaronder de complete voorhoede. Broekster Boys (BB) begon in een aardig tempo aan de wedstrijd en creëerde ook al snel een kans. Maar een BB voorwaartse slaagde er niet een voorzet bij de eerste paal binnen te werken. Toch kwam er een snelle voorsprong. Uit een corner kon de geheel vrijstaande  Kas Huizinga de bal in de lange hoek schuiven. Dat was in de elfde minuut en zes minuten later behoedde doelman Rory Bruinja ONT voor een grotere achterstand door een bal over de lat te tikken. Maar daarna zag ONT coach Dennis Stuiver dat ONT meer grip kreeg op het spel van BB. De bezoekers hadden wel meer balbezit maar ONT had de verdediging aardig op orde. Probleem was wel dat de thuisploeg er vrijwel niet in slaagde kansen te creëren. Het gemis van een complete voorhoede liet zich wel gelden.

 

Ook in de tweede helft kon ONT de tegenstander aardig bijbenen. Bij vlagen liet ONT uitverdedigend best goeie dingen zien, maar opnieuw was het aanvallend machteloos. Pas laat liep de score op. In de 70e minuut strafte Remco Kooistra een verdedigingsfout af en acht minuten later kopte Sjoerd Venema de bal uit een corner kiezelhard achter zijn eigen doelman.

Otto Kooi mocht vlak voor tijd nog op het BB doel af, maar bij zijn schotpoging werd de ONT spits net even uit balans gebracht. Laatste wapenfeit van ONT was een vlammend schot van Gosse-Jorrit Kooistra dat net over de kruising verdween.

 

Het bleef bij 0-3. Volgende week start de competitie weer. Voor ONT, in een competitie van 13 teams, is het een vrije zaterdag. Er is wel een oefenwedstrijd gepland; in Opeinde om 14.30 uur tegen Friese Boys.

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!