Assist: Otto Kooi

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

14 december 2013 14:30

Lips, P.

OPEINDE -  Afgelopen zaterdag speelde ONT thuis tegen Dokkum. Dat werd een 2-0 overwinning, maar daar zag het in het eerste half uur niet naar uit. Dokkum verzuimde te scoren, ONT herpakte zich om uiteindelijk de winst eenvoudig veilig te stellen.

ONT is bezig met een goede serie. De laatst vier duels leverden negen punten op en dat bracht ONT naar de zesde positie op de ranglijst, met zicht op meer.

“Het stond bij ons niet goed”, zei ONT trainer Dennis Stuiver over het eerste deel van de wedstrijd om daar aan toe te voegen: “Gemaakte afspraken werden niet nagekomen en daar profiteerde Dokkum van”. Stuiver doelde op de afspraak om ‘in zone’ te verdedigen maar de Dokkum voorwaartsen slaagden er in ONT verdedigers uit hun positie te lokken. En zo werd de ONT verdediging een tijd lang een gatenkaas. Daar had Dokkum van moeten profiteren. Martijn Jongeling slaagde er drie keer in om van de ONT gatenkaas gebruik te maken en in scoringspositie te komen. Maar één keer redde ONT doelman Rory Bruinja en twee keer schoot Jongeling naast. Jongeling zette Thomas Nauta nog een keer vrij voor Bruinja maar ook Nauta schoot naast. Pas na 23 minuten was er een eerste kansje voor ONT. De kopbal van Sjoerd Venema uit een voorzet van Freerk Veenstra kon Dokkum doelman Patrick van der Velde niet verontrusten. Het kansje was wel de opmaat naar meer kansen voor ONT. De ONT verdediging had inmiddels begrepen hoe er verdedigd moest worden en eigenlijk werd Dokkum niet meer gevaarlijk. ONT nam het heft in handen tien minuten voor rust had er gescoord moeten worden. Venema besloot uit een voorzet van Otto Kooi op Braziliaanse wijze te willen scoren. Een meter voor de doellijn ging dat mis. Maar de ONT goal kwam er toch. In de 39e minuut ging Jeroen van Wijk een combinatie aan met Thomas van der Lei. Ietwat via de kluts kreeg Van Wijk de bal mee om daarna Van der Velde in de lange hoek te passeren.

Na rust heerste ONT op alle fronten. Het enige wapenfeit van de bezoekers viel in blessuretijd te noteren toen Bruinja met de voet moest redden na iets dat op een scrimmage leek. Voor de rest was het ONT dat de klok sloeg. ONT kwam in de 64e minuut op 2-0 en dat was een fraaie treffer. Van Wijk vond Kooi die op zijn beurt Hielke Knippels aanspeelde. ONT’s linkerverdediger ging door het Dokkum centrum, wachtte op een beweging van Van der Velde en toen die er kwam lag de bal in het netje.

Daarna had ONT de wedstrijd met een derde goal op slot moeten gooien. Maar Jeroen van Wijk kon een goed optreden niet met een doelpunt bekronen. Drie keer verscheen de ONT aanvaller oog in oog met de doelman, tot een score kwam het niet. Ook invaller Teake van der Hoek slaagde daar niet in. Koud in het veld vocht Van der Hoek zich een weg naar het Dokkum doel, zijn inzet ging over. Vermeldenswaard is nog dat de leiding van de wedstrijd in handen was van de uitstekend fluitende scheidsrechter Lips uit Delfzijl. De jonge arbiter liet doorspelen waar dat kon en zorgde zo mede voor een wedstrijd waar vaart in zat.

Het bleef bij 2-0 en daarmee deed ONT goede zaken. Teams die op de ranglijst bij ONT in de buurt stonden speelden gelijk of verloren en daardoor klom ONT een paar plaatsen. Het onzekere begin van de competitie lijkt ONT achter zicht te hebben gelaten.

Zaterdag a.s. speelt ONT een inhaalduel. In Oudwoude is WTOC dan de tegenstander. Aanvang wedstrijd 14.00 uur!