Routine - ONT, uitslag 3-0 - ONT

Routine - ONT, uitslag 3-0

Routine - ONT, uitslag 3-0

Gronitas 1

3 - 0

ONT 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

Datum

16 november 2013 14:30

Scheidsrechter

Reints, J

Accommodatie

Onbekend

GRONINGEN - Het balbezit was afgelopen zaterdag voor ONT, maar de punten bleven in Groningen. ONT verloor van het van routine bulkende Gronitas met 3-0. Kansloos? Ja, eigenlijk wel. ONT benutte de kleine kansjes niet, terwijl de thuisclub heel efficiënt met de kansen omging.

 

ONT ontmoette in Gronitas ZM een min of meer van de zondagafdeling afgesplitste groep spelers. Die kozen in 2008 voor het voorzetten van hun carrière als zaterdagteam nadat de zondagtak in de 3e klasse verzeild was geraakt na toch een aantal succesjaren in de 1e en 2e klasse. Aanvullingen kwam er van spelers die elders op de velden hun sporen ook al hadden verdiend. Dat leidde zaterdag tot een team met een gemiddelde leeftijd van 32,2 jaar bij de thuisploeg. Bij ONT was dat 23,9 jaar. Een flink verschil.

 

Hoe doe je zo’n ervaren ploeg pijn? Door snel te scoren? Die mogelijkheid was er in minuut één maar de kansrijke inzet van Sjoerd Venema werd een corner. De eerste beste mogelijkheid voor de thuisploeg was wel direct raak, Aanvoerder Jan-Peter Lageman knikte na tien minuten uit een corner raak. En vanaf dat moment liep ONT achter de feiten aan. De 1-0 voorsprong was een kolfje naar de hand van Gronitas. Het liet ONT het spel maken en dat leidde tot 70% balbezit voor ONT over de hele wedstrijd. Voor ONT was het probleem dat met dat surplus aan balbezit niets werd gedaan. De tegenstander wachtte af, stond ook wel wat kansen toe maar nerveus werd Gronitas nooit. Wat waren dan de wapenfeiten van ONT in de eerste helft? Dat waren er twee; in de 21e minuut schoot Jeroen van Wijk in kansrijke positie op doel maar via de vingertoppen van Gronitas doelman René Boelen ging de bal over. En in de 32e minuut liet Gosse-Jorrit Kooistra vanaf dertig meter een vuurpijl los die op de kruising van paal en lat eindigde. Gronitas werd er warm noch koud van. Het team bleef rustig wachten op een foutje van ONT of wat meer ruimte. Die ruimte kwam er. ONT mocht een corner nemen en uit die corner pikte voorstopper Gerard Hut de bal op. Na een rush langs de zijlijn kreeg Hut de bal op de penaltystip weer in zijn bezit waarna de 2-0 een feit was. ONT doelman Rory Bruinja behoedde ONT voor een grotere achterstand door Tim Gils van scoren af te houden. Gils stond oog in oog met Bruinja maar zijn geplaatste schot werd een prooi voor de ONT doelman.

 

Na rust veranderde het spelbeeld niet. ONT mocht de bal hebben en liet voor het oog acceptabel voetbal zien. Maar wie goed keek zag dat Gronitas dat acceptabele voetbal prima vond, zolang ONT maar niet te dicht in de buurt van het doel van Boelen kwam. Ondanks die spelopvatting kwam ONT af en toe toch in de buurt van het vijandelijke doel. Maar de aansluitingstreffer om de thuisclub dan misschien toch een béétje zenuwachtig te maken, die kwam er niet. Het bleef bij een paar schoten op doel die precisie en kracht misten. Gronitas besliste in 66e minuut de wedstrijd. Uit een onderbroken ONT aanval ging de bal in twee passes naar de linkerkant waarna Sjors van der Meeren uit de afgemeten voorzet met het hoofd scoorde. Daarna was het helemaal over en uit voor ONT. ONT ontkwam negen minuten voor afloop aan een grotere achterstand toen Robert Oldengarm de bal niet in het lege doel kreeg. JaapJan van Leeuwen slaagde er in de te zacht ingeschoten bal van de doellijn te roeien.

 

Zo stond ONT dus na 90 minuten voetbal, veel balbezit en aardig voetbal gewoon met lege handen. Omdat RWF en Wykels Hallum hun wedstrijden wonnen zakte ONT naar de tiende plaats, zeg maar onderaan de middenmoot. Zaterdag a.s. is er een inhaal-/bekerprogramma en is ONT vrij. Zaterdag 30 november speelt ONT thuis tegen VIOD.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!