Oefenwedstrijd ONT – SC Stiens eindigt in 2-2

Assist: Mario Dekker
... (corner)
92'

19 oktober 2013

Opeinde - ONT oefende zaterdag tegen eveneens zaterdag derde klasser SC Stiens. Bij ONT was een flink deel van de selectie afwezig door blessures of omdat coach Dennis Stuiver een vrije dag oplegde. Met vier A junioren in het team werd een knappe 2-2 behaald tegen het prima voetballende SC Stiens.

ONT kwam in de eerste helft op een 0-1 achterstand door een benutte strafschop. Voor beide partijen waren er in het eerste deel van de wedstrijd wel kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

Na tien minuten in de tweede helft viel de gelijkmaker van ONT. En wát een doelpunt! A junior Hendrik Mulder zette een aanval op waarna de bal via een vloeiende combinatie uiteindelijk weer voor de voeten van Mulder kwam die met een geplaatste bal scoorde. In de 61e minuut kwam de 1-2 op het scorebord. Op een vrije trap vanaf de middellijn greep geen enkele ONT’er in waarna een SC Stiens speler eenvoudig met het hoofd kon scoren. ONT speelde inmiddels met vier A junioren, Dion Smits, Hendrik Mulder, Teije Jansma en doelman Hedzer Hoekstra. De jonge ploeg moest toezien dat de bezoekers sterker werden maar verzuimden de voorsprong te vergroten. Dus bleef ONT in de wedstrijd en zo kon in blessuretijd de gelijkmaker worden gemaakt. Een voorzet van Hendrik Mulder werd door een SC Stiens speler in eigen doel gekopt.

Zaterdag a.s. speelt ONT thuis de derby tegen Rottevalle. Aanvang 17.00 uur.