Doelpuntrijke derby ONT - Rottevalle eindigt onbeslist - ONT

Doelpuntrijke derby ONT - Rottevalle eindigt onbeslist

Doelpuntrijke derby ONT - Rottevalle eindigt onbeslist

ONT 1

3 - 3

Rottevalle 1

Mario Dekker (penalty)
15'
70'
75'

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

Datum

26 oktober 2013 17:00

Scheidsrechter

Eijden, M.T.R. van

Accommodatie

Onbekend

ONT 1 speelde op een verlaat tijdstip (17:00) de derby tegen buurclub Rottevalle. Ondanks een goede start van ONT kwam Rottevalle steeds beter in de wedstrijd en nam zelfs brutaal een 1-3 voorsprong. De ONT-toeschouwers gaven bijna de hoop op maar ONT 1 gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug tot 3-3, en dat werd ook de eindstand. Veel publiek, veel inzet en strijd, veel gele kaarten en veel lawaai, een echte maar ook zeker vermakelijke derby.

 

Tijdens de nacompetitiewedstrijd Rijperkerk - ONT aan het einde van vorig seizoen, waren veel Rottevalsters aanwezig langs de lijn. Hoewel ze geen fan van Rijperkerk waren hoopten ze toch dat ONT ter plaatse het onderspit ging delven. En dat natuurlijk maar omwille van één reden: degradatie van ONT betekende herinvoering van de derby ONT - Rottevalle. ONT verloor en degradeerde inderdaad, en mocht gisteren dan als gastheer optreden voor de eerste derby tegen de blauw-zwarten uit buurdorp Rottevalle.

 

Derby’s staan op ieders netvlies met een enorm hoog adrenalinegehalte en strijd en passie vanaf de aftrap. Nu was dat niet echt het geval. De beide tams begonnen redelijk rustig, tasten elkaar af en Rottevalle liet het initiatief aan ONT. Een schot van Teake van der Hoek was het eerste wapenfeit, de eerste kans was echter voor Jan Visser die een uitbraak uiteindelijk niet wist te verzilveren. Na een kwartier spelen komt ONT in balbezit na een foutieve kopbal van Jacob Dijkstra waardoor Teake van der Hoek en Otto Kooi combinerend het Rottevalster strafschopgebied in kunnen trekken. Op dat moment keert een Rottevalle-verdediger de bal met de hand en gaat de bal op de stip. Koelbloedig verzilvert routinier Mario Dekker deze kans en brengt ONT op een 1-0 voorsprong.

 

Het spel golft in de eerste helft op en neer. Beide teams verschijnen regelmatig voor het doel van de tegenstander maar Liekele Kamminga en Steffen Schra laten na te scoren voor de equipe van trainer Jan ten Hage maar ook ONT’ers Otto Kooi en Jaap-Jan van Leeuwen koppen en schieten over en naast. In de 40e minuut breekt Oebele Twijnstra door op rechts en schiet de bal van ver in het Rottevalster doel. Helaas vindt de treffer geen doorgang, de Rottevalster assistent-scheidsrechter bleek tot ontzetting van het massaal aanwezige ONT-publiek te hebben gevlagd en arbiter Van der Eijden nam het signaal over. Rottevalle schrok niet, maar trok zelf meteen weer fel ten aanval. Een voorzet vanaf links werd door Foppe Doetjes voor het doel gekopt naar Jan Visser en de geroutineerde spits kopte van dichtbij de 1-1 op het scorebord. Johan van der Veen kopte nog een voorzet in de handen van keeper Rory Bruinja en in de dying seconds voor het rustsignaal had Otto Kooi nog een uitgelezen kans om ONT met een voorsprong naar de thee te schieten, zijn inzet verdween echter over het doel.

 

Na de rust, met Gosse Jorrit Kooistra voor Mario Dekker, laaide de strijd van quitte af aan weer op. Tijdens de eerste aanval van ONT smoort een schot van Thomas van der Lei, de snelle tegenaanval van Rottevalle over rechts komt bij de vrijstaande Jan Visser terecht die Rottevalle tot groot plezier van de in groten getale meegekomen supporters op een 1-2 voorsprong schiet. ONT probeert uit alle macht het tij te keren maar een vrije trap van Hielke Knippels is een prooi voor de ervaren Riekele Borger en na een prima aanval strandt ook Stefan Roffel op het brede lichaam van de keeper. Een wereldredding zonder dat Borger de bal überhaupt gezien heeft. En telkens op de momenten dat ONT dichtbij een treffer is, breekt Rottevalle snel en gevaarlijk uit. Na 55 minuten verspelen de ONT-verdedigers onder druk de bal aan de behendige Berend Visser en hij laat keeper Rory Bruinja met een bal in de korte hoek kansloos: 1-3.

 

Op dat moment lijkt de achterstand onoverbrugbaar en de wedstrijd gespeeld. De scheidsrechter heeft een paar gele kaarten nodig om controle op de wedstrijd te houden, al moet gezegd dat hij door enig gebrek aan loopvermogen toch te vaak te ver van de situatie af stond. ONT zet, gesteund door massale en luidruchtige aanmoedigingen langs de zijlijn van met name de ONT 2 en 3 spelers, aan voor een slotoffensief om het tij te keren. Teake van der Hoek, wederom werd door de verdediging van de tegenpartij geprobeerd hem uit de wedstrijd te schoppen, duikt op voor de keeper maar deze grote kans is deze keer niet aan hem besteed. De druk blijft echter en weer is het een Rottevalle-verdediger die in het 16meter-gebied de hand met de bal beroerd en weer wijst de arbiter naar de stip. Oebele Twijnstra voltrekt in twee instanties het vonnis en brengt ONT terug in de wedstrijd: 2-3.

 

Met nog een kwartier op de klok leidt een aanval van ONT over veel schijven uiteindelijk tot balbezit van Sjoerd Venema. Vanaf de rand van het strafschopgebied boogt hij de bal met een fraaie trap in de uiterste hoek en brengt in deze spannende wedstrijd de ploegen weer in evenwicht: 3-3. Na de gelijkmaker blijft ONT de bovenliggende partij en krijgen de spitsen Otto Kooi en Teake van der Hoek kansjes op meer. En zoals steeds in deze wedstrijd loert dan opeens weer het gevaar aan de andere zijde. Een vrije trap van ex- ONT’er Marten Zantema wordt vanaf rechts teruggekopt voor het doel maar ditmaal faalt Jan Visser jammerlijk en verdwijnt de bal over de kantine. Zouden beide teams genoegen nemen met het gelijke spel? Nee dus, ONT zette nogmaals aan en kreeg, nadat Teake van der Hoek weer eens gestuit, was een vrije trap. Roffel bezorgde de bal bij Sjoerd Venema, alleen voor keeper Borger kwam de keeper echter weer als winnaar uit het duel. Ook enige hoekschoppen voor het Rottevalster doel brachten geen gevaar meer en iedereen verzoende zich dan toch na een prachtige spannende wedstrijd en de 3-3 eindstand op het scorebord.

 

Jan ten Hage baalde na afloop van het feit dat zijn voorwaartsen in de eerste helft de 100% kansen niet hadden benut, ONT-trainer Dennis Stuiver baalde op zijn beurt van het feit dat zijn team min of meer vergat te voetballen en te vaak de lange bal hanteerde. Hierdoor werd het een vechtduel maar toch was er tevredenheid dat een schier onoverbrugbare achterstand nog werd weggewerkt met één punt als resultaat. Beide ploegen schieten niet veel op met een punt, maar dat zal de neutrale toeschouwer geen zorgen baren, hij of zij was deze derby namelijk de grote winnaar!

 

Nr.14

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!