Met noeste arbeid haalt ONT drie punten op - ONT

Met noeste arbeid haalt ONT drie punten op

Met noeste arbeid haalt ONT drie punten op

LEO FC 1

2 - 5

ONT 1

43'
Otto Kooi (intikker)
Assist: Mario Dekker
63'
Otto Kooi (schot)
Assist: Mario Dekker
Assist: Otto Kooi
82'
Dion Smits (schot)
89'
Assist: Dion Smits

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

Datum

12 oktober 2013 14:30

Scheidsrechter

Hettinga, J.H.

Accommodatie

Onbekend

LEENS -  Een gehandicapt ONT, er misten zes basisspelers, boekte een goed resultaat in Leens tegen FC LEO. Halverwege de eerste helft met een aandringende thuisclub en een 1-0 achterstand leek ONT kansloos. De gelijkmaker op slag van rust en een goede tweede helft hielpen ONT aan een 2-5 overwinning.

 

FC LEO - ONT was een pittig duel met een hoofdrol voor scheidsrechter Hettinga. De leidsman floot warrig en dat had gevolgen voor beide partijen. ONT reisde af naar Leens met een gehavende selectie. Drie basisspelers waren al geblesseerd en daar kwamen er in een week tijd nog drie bij. Dus moest trainer Dennis Stuiver creatief zijn om zijn team te formeren. ONT begon goed aan de wedstrijd. Otto Kooi had na zes minuten zelfs de openingstreffer op de schoen. FC LEO doelman Roelof Bolt kon het schot van Kooi net tot corner verwerken. Door balverlies van ONT kreeg ook FC LEO en goede kans. Met een sliding voorkwam Oebele Twijnstra dat Rowan Rozema kon scoren. De thuisclub kwam na 23 minuten via een strafschop op voorsprong. In een situatie waarbij beide partijen aan een vrije trap voor ONT dachten, legde scheidsrechter Hettinga de bal op de stip. Dat buitenkansje liet Rozema zich niet ontnemen. Vlak voor rust kwam ONT op gelijke hoogte. Stefan Roffel bracht de bal uit een vrije trap bij de tweede paal waar Mario Dekker de bal richting doel kopte. En daar gaf Kooi het laatste tikje.

 

Na de thee was FC LEO twee keer gevaarlijk. Eerst kopte Frank Veenwijk in vrije positie over en even later ging een schot van Peter Kolkena via de bovenkant van de lat over. In de 62e minuut kwam ONT op een curieuze manier op voorsprong. Een uittrap van ONT doelman Rory Bruinja werd verlengd door Dekker. De bal leek een prooi te worden voor doelman Bolt maar toen die de bal finaal misten was Kooi er als de kippen bij om de 1-2 aan te tekenen. Niet attent verdedigen van ONT betekende vijf minuten later dat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Geheel vrijstaand mocht Rozema de bal uit een voorzet inkoppen. Maar het deerde ONT niet want een minuut later werd het 2-3. Daar was dan wel de hulp van de scheidsrechter voor nodig. Die negeerde het vlagsignaal van zijn FC LEO assistent waarna JaapJan van Leeuwen, aangespeeld door Kooi, vanuit buitenspelpositie mocht scoren. Tien minuten voor afloop moest ONT met tien man verder. Oebele Twijnstra kreeg zijn tweede gele kaart, maar ook dit was curieus. Want even eerder kreeg Freddy Jelsma volgens de scheidrechter zijn tweede gele kaart (en dus rood) terwijl dat de eerste gele kaart voor Jelsma was. De leidsman had eerder geel voor de nummer 2 van FC LEO op het conto van Jelsma geschreven. Twijnstra loste de situatie op door de scheidsrechter te melden dat de eerste gele kaart voor hem was en niet voor Jelsma (snapt u het nog?). Toen Twijnstra even later voor een overtreding geel pakte klopte de registratie van de scheidsrechter en volgde er dus rood. FC LEO rook bloed en ging furieus op zoek naar de gelijkmaker. De ruimte die ONT daardoor kreeg werd perfect benut. Roffel gaf een lange bal op invaller, en A junior, Dion Smits. De behendige aanvaller was sneller dan zijn verdediger en tekende heel beheerst de 2-4 aan. Een minuut voor afloop werd het zelfs nog 2-5. Invaller Teake de Haan onderschepte een uittrap, ging een combinatie aan met Smits waarna De Haan de bal door de benen van Bolt in het net prikte.

 

En zo boekte ONT een fraaie en terechte 2-5 overwinning terwijl er door de personele problemen toch met enige angst tegen de wedstrijd werd aangekeken. Maar met een gezonde portie werklust kom je dus ook een heel eind.

Volgende week is het beker/inhaal. ONT oefent dat thuis tegen SC Stiens, aanvang 14.30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!