Hardwerkend ONT verliest van RWF - ONT

Hardwerkend ONT verliest van RWF

Hardwerkend ONT verliest van RWF

ONT 1

0 - 1

RWF 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

Datum

5 oktober 2013 14:30

Scheidsrechter

Dreves, H.J.C.

Accommodatie

Onbekend

OPEINDE - Na de 8-2 zeperd in Hallum vorige week had ONT iets recht te zetten. RWF leek daar een geschikte tegenstander voor, maar een energiek ONT stond na 90 minuten met lege handen. Een foutje in de verdediging en een gebrek aan creativiteit nekte ONT met een 0-1 nederlaag als gevolg.

 

Tekenend voor de hele wedstrijd was dat ONT in de eerste helft tot geen enkele uitgespeelde kans kwam. Pas in de slotminuut van het eerste bedrijf moest RWF doelman Otmar van der Toorn de handen echt uit de mouwen steken om een schot van Thomas van der Lei tot corner te verwerken. ONT had zeker 70% balbezit maar deed daar niets mee. RWF was veel gevaarlijker, overigens zonder tot goed voetbal te komen. Waarmee gesteld kan worden dat er de eerste helft voor het publiek niet heel veel te genieten was. ONT dus geen kansen terwijl RWF in het eerste kwartier er al twee had. Hans Kroes schoot net naast en poeierde de bal op de lat boven de graaiende vingers van ONT doelman Rory Bruinja. Na 22 minuten werd het 0-1. Freerk Veenstra vergat even dat uitverdedigen soms ook betekent de bal gewoon een roei te geven. Kroes profiteerde daarvan en punterde de bal langs Bruinja.

 

De tweede helft had ONT opnieuw het meeste balbezit en daar werden nu ook kansen aan gekoppeld. Die kansen ontstonden niet door tikkie-takkie voetbal en doordachte combinaties. Het was op basis van inzet en opportunisme dat ONT de bal in de buurt van het RWF doel kreeg. Aangemoedigd door een vol terras, smachtend wachtend op het ONT Oktoberfest, zette ONT de tegenstander onder druk. Maar RWF routinier René van der Wier en zijn medeverdedigers bezweken daar niet onder. Grootste kans voor ONT was er in de 79e minuut. Teake de Haan had de bal vanaf drie meter voor het inschieten, doelman Van der Toorn hield de bal tegen waarna er een scrimmage ontstond. Uiteindelijk floot scheidsrechter Dreves af wegens een overtreding op Cornelis Veenema. Toen Veenema lachend opstond was dat voor de leidsman aanleiding de RWF speler een gele kaart te geven wegens “misleiding”. En aangezien dat het tweede geel voor de RWF verdediger was, mochten de bezoekers verder met tien man. Bijna had RWF in ondertal de score nog uitgebreid maar Jan Sikko Veenema schoot de bal in vrije positie in handen van Bruinja. ONT kon geen verandering meer in de stand brengen, het bleef bij 0-1.

 

Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen FC LEO uit Leens, aanvang wedstrijd 14.30 uur.

 

 

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!