Fris ONT met 3-2 langs Glimmen - ONT

Fris ONT met 3-2 langs Glimmen

Fris ONT met 3-2 langs Glimmen

ONT 1

3 - 2

Glimmen 1

Teake de Haan (kopbal)
51'
82'

Datum

3 september 2013 20:30

Accommodatie

Onbekend

OPEINDE - ONT oefende gisteravond tegen Glimmen, net als ONT degradant uit de 2e klasse. ONT zette de opgaande lijn van afgelopen zaterdag voort, speelde fris en gedreven en hield de winst in huis. Na een 1-2 ruststand werd het 3-2 in een partij die het aanzien meer dan waard was.

 

ONT kwam al na vier minuten op voorsprong. Teake de Haan liet een fraai steekballetje los waarna Teake van der Hoek scoorde. ONT kreeg kansjes de score uit breiden, maar de treffer viel na twintig minuten aan de andere kant na slecht uitverdedigen van ONT. Daar kwam zeven minuten voor rust zelfs een tegentreffer bij. Een vrije trap werd langs de ONT muur in het doel geschoten.

 

Na rust bleef het een erg leuke partij om naar te kijken. Beide teams hanteerden een positieve spelopvatting en wilden voetballen. Toch was er een rommelige situatie voor nodig om ONT op gelijke hoogte te laten komen. Een ingooi van Gosse-Jorrit Kooistra werd door Van der Hoek doorgekopt waarna Oebele Twijstra de blonde krullen ook nog es tegen de bal zette voor Teake de Haan uiteindelijk, ook met het hoofd, kon scoren. Daarna deed Glimmen twee keer van zich spreken, maar gescoord werd er niet. Glimmen’s topscoorder Tim Oosterhof (254 doelpunten in tien seizoenen) werd goed uit de wedstrijd gehouden door Wiebe Jeltema met af en toe hulp van Twijnstra. ONT’s winnende doelpunt werd acht minuten voor tijd gescoord door Sjoerd Venema. In een vol strafschopgebied vond Venema een gaatje waarna hij de bal met precisie langs de paal mikte.

 

Zateredag 7 september a.s. start de competitie. ONT is dan vrij omdat de 3e klasse B dertien teams telt en er dus elke speelronde een team niet speelt. Eerstvolgende wedstrijd voor ONT is op zaterdag 14 september, uit tegen Be Quick Dokkum. Aanvang 15.00 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!