Hardegarijp 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

21 september 2013 14:30

Visser (BFNY88I), J A

OPEINDE - ONT speelde zaterdag tegen Hardegarijp en ontmoetingen tussen deze twee teams zijn nooit saai. Dat was ook deze versie niet. Een spectaculair scoreverloop waarbij ONT in de slotfase een 1-3 achterstand wegpoetste om uiteindelijk op 3-3 te eindigen. Bij ONT waren doelman Rory Bruinja met meerdere reddingen en Teake van der Hoek met drie doelpunten “men of the match”.

ONT startte voortvarend met al in de eerste minuut een prima kans voor Oebele Twijnstra. De inzet van de ONT verdediger was te zacht om Hardegarijp doelman Freerk Jan Oosterhuis te verrassen. Dat liet ONT doelman Rory Bruinja zich ook niet bij een doelpoging van de opgestoomde linker verdediger Jelco Witteveen. In de tiende minuut was er weer een kans voor ONT. Teake van der Hoek won een duel van Oosterhuis waarna de bal van de lijn werd gehaald door een Hardegarijp verdediger. Niet ingrijpen van de ONT verdediging leidde na zeventien minuten tot de 0-1. Rick de Groot rondde een combinatie door het hart van de defensie keurig af. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Be Quick Dokkum was het voetballend bij ONT een stuk minder. Verdedigers in balbezit zagen weinig beweging op het middenveld en kozen al snel voor de lange bal op het spitsenduo Van der Hoek en Teake de Haan. Uit zo’n lange bal, van Oebele Twijnstra, ontstond wel de gelijkmaker. De Haan kopte de bal door en Van der Hoek rondde af in de lange hoek. En bijna was ONT zelfs met een voorsprong gaan rusten. Maar Twijnstra kopte de bal uit een corner van Gosse-Jorrit Kooistra net over het doel.

ONT begon erg slordig aan de tweede helft. Vijf minuten na rust betekende balverlies een vrije schietkans voor invaller Marco Landstra. Bruinja redde opnieuw. Maar een minuut later was het toch raak. Danny Zijnstra raakte de bal kwijt waarna Leo Spindelaar scoorde, wederom na een combinatie door het midden van de ONT verdediging. ONT moest toezien dat Hardegarijp het wat veldspel betreft aardig voor elkaar had. Een nieuwe combinatie gaf Gert-Jan Spindelaar een 100% kans maar weer hield Bruinja zijn doel schoon. Twintig minuten voor het einde werd het toch 1-3. Geheel vrijstaand scoorde Landstra met het hoofd. Dezelfde speler had even later nog een beste kans, weer voorkwam Bruinja een doelpunt. Dat hield ONT toch nog in de wedstrijd, helemaal toen acht minuten voor afloop Van der Hoek de aansluittreffer scoorde. ONT rook bloed, het opportunisme vierde hoog tij en de gelijkmaker kwam er. Twijnstra plaatste de bal uit een vrije trap van eigen helft in het drukke strafschopgebied van Hardegarijp. En daar profiteerde Van der Hoek van de chaos met zijn derde doelpunt. In blessuretijd had ONT zelfs nog kans op de overwinning. Thomas van der Lei bracht de bal voor het doel, Mario Dekker controleerde maar kreeg net niet genoeg ruimte om uit te halen. Een overwinning zou overigens ook onverdiend zijn geweest.

Het bleef bij 3-3 met het publiek als grote winnaar. Voor Hardegarijp waren de druiven zuur, ONT koesterde blij het punt. Een punt dat werd veroverd op basis van veerkracht en een enorme inzet. Dat is ook een kwaliteit.

Volgende week speelt ONT uit bij Wykels Hallum, aanvang 14.30 uur.