Driepunter voor ONT bij start competitie - ONT

Driepunter voor ONT bij start competitie

Driepunter voor ONT bij start competitie

Be Quick D 1

1 - 2

ONT 1

46'
Teake de Haan (intikker)

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

Datum

14 september 2013 15:00

Scheidsrechter

Baas, E.R.

Accommodatie

Onbekend

DOKKUM - Voor ONT startte de competitie afgelopen zaterdag na een vrij weekend vorige week omdat de 3e klasse B dertien teams telt. De ouverture leverde ONT drie punten op. De uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum werd met 1-2 gewonnen. En eigenlijk was dat ook nog eens een onbedreigde overwinning.

 

Be Quick Dokkum (BQD) wil hogerop, die ambitie wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Dat proberen de Dokkumers te doen met een basisteam waarin jong en oud een mix vormen (gemiddelde leeftijd 26). ONT zette daar een veel jonger team tegenover (gemiddelde leeftijd 22 jaar). Dat jonge ONT team legde BQD aardig de wil op met gedisciplineerd spel. In het voetbal van ONT zijn nog genoeg dingen te verbeteren, maar zaterdag was het goed genoeg om te winnen van BQD.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisclub. Linksback Marten Hoeksma vond de vrije ruimte, zijn schot werd gepareerd door ONT doelman Rory Bruinja. Direct daarna had ONT de score moeten openen. Hielke Knippels kreeg de bal uit de kluts mee en verscheen alleen voor doelman Eelke Kooistra. De ONT middenvelder treuzelde heel even wat genoeg was voor de BQD doelman om de kans onschadelijk te maken. Uit de corner die volgde scoorde ONT alsnog. Stefan Roffel bracht de bal voor het doel, de inzet van Danny Zijnstra slaagde maar half waarna Teake van der Hoek de bal in het dak van het doel schoot. De vreugde voor ONT was van korte duur. Zijnstra greep veel te fors in waarna de goed leidende scheidsrechter Eric Baas uit Leeuwarden niets anders kon doen dan een strafschop toekennen. En die werd onberispelijk ingeschoten door Jelmer Mullender. Het scoreverloop beloofde een doelpuntrijke wedstrijd, maar dat werd het uiteindelijk niet. Er waren in de eerste helft nog wel wat mogelijkheden over en weer, maar gescoord werd er niet meer.

 

Gescoord werd er wel direct na rust. Teake van der Hoek hield de bal lang genoeg vast om invaller Sjoerd Venema de kans te geven zich vrij te lopen. De voorzet van Venema werd daarna bij de tweede paal binnengegleden door Teake de Haan. Niet veel later had ONT de wedstrijd op slot kunnen gooien. Gosse-Jorrit Kooistra bracht de bal voor het doel waarna Zijnstra op twee meter van de doellijn er in slaagde het intikkertje te transformeren tot een vuurpijl over het doel. Aan de andere kant ontsnapte ONT aan een doelpunt toen de vrijstaande Rudolf Banga de bal naast het ONT doel kopte. Eigenlijk gaf de geel/zwarte brigade van trainer Dennis Stuiver weinig kansen weg. Het zwoegende ONT middenveld zorgde er voor dat er weinig aanvoer naar de BQD voorwaartsen was. Kwam er wel eens een balletje door dan had ONT het verdedigend aardig voor elkaar. Natuurlijk had de thuisclub wel kansjes, maar Thomas Reitsma schoot een keer te gehaast naast en een schot van Gert-Jan Koopmans werd een prooi voor Bruinja. Het slotoffensief van BQD was puur gebaseerd op opportunisme. Ook dat doorstond ONT zodat er na 96 minuten voetbal een 1-2 stand op het scorebord stond.

 

Voor ONT een prima start van de competitie. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Hardegarijp op het programma. Aanvang 14.30 uur.

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!