Assist: Mario Dekker

Mannen, 1, Groep 1 06

31 augustus 2013 14:30

Werkhoven, R

OPEINDE - Omdat de velden van Broekster Boys een “droogte-speelverbod” kenden, werd de bekerwedstrijd Broekster Boys - ONT in Opeinde gespeeld. Derde klasser ONT deed goed mee tegen het een klasse hoger spelende Broekster Boys. In de slotfase en bij een 1-1 stand ging de thuisploeg op zoek naar de winnende goal. Uiteindelijk benutte Broekster Boys de ontstane ruimte, in blessuretijd werd het 2-1.

Met de belabberde partij tegen Friese Boys in het achterhoofd verwachtten de ONT supporters een moeilijke middag tegen 2e klasser Broekster Boys. Maar al snel verschenen er her en der glimlachen omdat ONT liet zien beslist wél te kunnen voetballen. Dat kwam ook omdat Broekster Boys aan ONT meer ruimte liet om te voetballen dan Friese Boys dat deed. Hoe dan ook, er werd zaterdagmiddag een uitermate boeiende wedstrijd op de Opeinder kunstgrasmat gelegd. En daar zorgden beide teams voor met open en aanvallend voetbal. Om verder te komen in de beker moest ONT winnen. Bij een gelijkspel of verlies zouBroekster Boys een ronde verder zijn.

ONT startte met iets wat het midden hield tussen een schot en een voorzet van Teake van der Hoek. Later was Van der Hoek gevaarlijk met een schot voorlangs en moest ONT doelman Rory Bruinja handelend optreden bij een inzet van Remco Kooistra. Na 26 minuten bereikte Broekster Boys met een knappe aanval spits Piet Wessel Dijkstra, zijn schot ging over de kruising van paal en lat. De druk op het ONT doel nam toe en ONT slaagde er een tijdje niet in tot aanvallen te komen. Voor Broekster Boys kwam Hedzer Prins twee keer in scoringspositie, beide keren werd de kans niet verzilverd.

Was het spel in de eerste helft al aantrekkelijk, de tweede helft boeide nog meer. Het spel golfde op en neer en ONT deed beslist niet onder voor de tegenstander. Het werd een aaneenschakeling van kansen over en weer. Na een kwartier spelen in de tweede helft leek Broekster Boys op voorsprong te komen. Invaller Stefan Overkempe leverde een puike voorzet af op de volledig vrijstaande Prins. Maar met een formidabele redding voorkwam Bruinja dat de harde inzet van Prins doel trof. Zeven minuten later verslikte een Broekster Boys verdediger zich in een voorzet van Van der Hoek en lag de bal plots voor de voeten van Hielke Knippels. Die schrok daar zo van dat hij de bal miste en ook in tweede instantie niet tot scoren kwam. In dezelfde minuut belandde de bal uit een voorzet, via Bruinja, op de binnenkant van de paal waarna Bruinja de bal alsnog te pakken kreeg. Overkempe mikte daarna van dichtbij nog naast voor Broekster Boys in de 80e minuut toch op voorsprong kwam. Riemer Doornbos kreeg de bal bij Dijkstra en die punterde raak. Een minuut later was de stand weer gelijk. Invaller Mario Dekker bracht de bal in het strafschopgebied waar verdediger Danny Zijnstra de bal met het hoofd controleerde om daarna de bal langs doelman Erik Krol te schieten.

Voor ONT coach Dennis Stuiver was de gelijkmaker het sein om Zijnstra in de spits te laten staan en achterin één op één te spelen. Uiteindelijk profiteerde Broekster Boys van de ruimte die ONT liet. Maar dat gebeurde pas in blessuretijd nadat eerst Dijkstra vanaf een meter of drie de bal over het doel ramde en Overkempe in vrije positie de bal in het zijnet schoot. Twee minuten in de extra tijd viel de beslissing, waarbij de goal flink naar buitenspel riekte. Siemen Sake Kamstra bracht de bal voor het ONT doel waar Dijkstra klaar stond voor het intikkertje. De uitstekende scheidsrechter Rutger Werkhoven uit Groningen floot daarna voor het einde.

Voor ONT is het bekeravontuur dus al na de poulewedstrijden voorbij. Dinsdagavond, 3 september, oefent ONT tegen SV Glimmen. Aanvang wedstrijd 20.30 uur.