Winst voor ONT tegen Oerterp - ONT

Winst voor ONT tegen Oerterp

Winst voor ONT tegen Oerterp

ONT 1

3 - 1

Oerterp 1

Datum

20 augustus 2013 20:00

Accommodatie

Onbekend

OPEINDE - ONT besloot de serie van vier oefenwedstrijden met een 3-1 winst tegen zondag 3e klasser Oerterp. Met twee keer winst, een gelijk spel en een verliespartij kan op een aardige oefenperiode worden terug gekeken. ONT staat nu voor de start van de bekercompetitie waarin tegen WWS, Friese Boys en Broekster Boys wordt gestreden.

 

ONT trainer Dennis Stuiver gebruikte voor de oefenpartij tegen Oerterp alle fitte spelers van de A selectie. In de eerste helft bevolkten zes spelers de bank die waarschijnlijk deel uit gaan maken van de ONT basiself. Op het veld dus een aantal spelers die het “mochten laten zien”. Het eerste gedeelte van de eerste helft deed ONT het best aardig, maar sprong de thuisclub slordig met de kansen om. Zo gaf Joey Tjeerdsma met een goeie voorzet een niet te missen kans aan Hielke Knippels die Knippels toch miste. En door een verdedigingsfout stond Otto Kooi oog in oog met de Oerterp doelman, maar ook Kooi scoorde niet. Toch kwam na een half uur de 1-0 op het scorebord. Nico de Jong nam een vrije trap snel op Tjeerdsma en diens afgemeten voorzet werd door JaapJan van Leeuwen afgerond. Oerterp kreeg in de eerste helft één goeie kans. Maar in vrije positie vond een blauwhemd vanaf elf meter geen doel.

 

Na rust wisselde Stuiver zes man en dat kwam het spel eerst niet ten goede. Het was rommelig en het duurde even voor er weer wat structuur in het ONT spel zat. Een kwartier na rust kwam ONT bijna op voorsprong. Uit een vrije trap van Stefan Roffel kopte Oebele Twijnstra de bal op de lat. De terugspringende bal werd door Oerterp direct naar voren getransporteerd. Omdat Wiebe Jeltema zich op de middellijn verslikte in bal en tegenstander kreeg een Oerterper vrije doortocht naar het ONT doel en daar had ONT doelman Rory Bruinja geen verweer tegen de inzet. Een minuut na de gelijkmaker was er ook al weer de voorsprong voor ONT. Teake van der Hoek bediende Knippels op maat en nu scoorde de ONT middenvelder wel. Aanvallend zat het verder een beetje vast bij ONT. Er was een aantal buitenspelmomenten maar Van der Hoek en zijn compagnon Teake de Haan leken ook wat te dicht bij elkaar te spelen. Daardoor ontstond niet de ruimte die de beide spitsen nodig hebben. Oerterp leek twee keer op weg naar een nieuwe gelijkmaker maar twee keer stond Bruinja in de weg. Een kwartier voor tijd bepaalde Knippels de eindstand op 3-1. De Haan legde de bal terug waarna Knippels vanaf twintig meter een streep losliet. De Oerterp doelman hoorde de bal slechts langs zich zoeven.

 

Voor ONT stond voor zaterdag a.s. de bekerwedstrijd uit tegen WWS op het programma. Maar vanwege dorpsfeest in Wirdum is die wedstrijd verplaatst naar dinsdag 3 september. De eerste bekerwedstrijd die ONT nu speelt is dinsdag 27 augustus a.s., thuis tegen Friese Boys. Aanvang wedstrijd 20.00 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!