Verlies voor ONT in derde oefenwedstrijd

2 - 3

Waterpoort Boys 1

17 augustus 2013 14:30

OPEINDE - ONT oefende zaterdag tegen zaterdag 2e klasser Waterpoort Boys. Op een prima eerste helft volgde een mindere tweede helft. ONT nam twee keer een voorsprong maar trok uiteindelijk met 2-3 toch aan het kortste eind.

Oefentegenstander Waterpoort Boys (WPB) was vorig seizoen competitiegenoot van ONT. Net als ONT kwam ook WPB in de nacompetitie terecht. En waar ONT het niet redde, pakte het voor WPB positief uit. Via winst op Oudehaske en TOP ’63 bleef WPB 2e klasser.

ONT begon flitsend aan de wedstrijd. WPB had geen antwoord op het vanaf minuut één  doorschuiven van Danny Zijnstra naar het middenveld. Dat betaalde zich uit in een overwicht voor ONT en een snelle voorsprong. Nadat Teake de Haan na zeven minuten nog op de lat kopte was het een minuut later wel raak. De Haan kopte de bal uit een vrije trap van Egbert Hulzinga terug op Hielke Knippels en die knikte binnen. Enkele minuten later had Teake van der Hoek de kans de voorsprong te vergroten maar alleen voor de WPB doelman treuzelde Van der Hoek en was de kans weg. Ook daarna bleven de kansen voor ONT. De Haan mikte naast en Zijnstra kopte uit een corner over. WPB kwam na een half uur langszij  en dat was gezien het spelbeeld onverwacht en onnodig. De bal werd achter de ONT verdediging gelegd en via een kopbal scoorde WPB. Net voor rust beloonde ONT het goede spel van de eerste helft met een tweede doelpunt. Zijnstra verstuurde een prima pass op Van der Hoek die daarna Knippels de kans bood zijn tweede doelpunt te maken.

De tweede helft was voor ONT van een minder gehalte. WPB kwam vier minuten na rust op 2-2. Opnieuw werd de bal achter de ONT verdediging gelegd en de kans die er was werd benut. Beide partijen hadden daarna nog wel kansen. Voor ONT kopte Hulzinga naast en schoot Joey Tjeerdsma te gehaast op doel. Aan de andere kant moest ONT doelman Rory Bruinja flink aan de bak om WPB van scoren af te houden. Vijf minuten voor afloop kwam WPB op voorsprong. Een steekbal door het hart van de ONT verdediging werd door een WPB’er doeltreffend afgerond. Toch had ONT een gelijkspel uit het vuur moeten slepen. Eerste kopte Hulzinga in vrijstaande positie de bal in handen van de WPB doelman. En bijna in het eindsignaal vergat Van der Hoek te scoren en wist Otto Kooi zich geen raad met de rebound.

Het duel eindige in 2-3. Na afloop waren beide trainers het er over eens dat het duel nuttige inzichten had opgeleverd, daar zijn oefenduels ook voor bedoeld. ONT oefent a.s. dinsdag thuis tegen Oerterp. Aanvang 20.00 uur.