61'

Mannen, 1, Groep 1 06

27 augustus 2013 20:00

Klein, J de

OPEINDE - ONT won dinsdagavond de eerste wedstrijd in de bekercompetitie moeizaam met 2-1 van Friese Boys. Een snelle 1-0 voorsprong werd niet uitgebouwd. Na de gelijkmaker in de eerste helft worstelde ONT zich in de tweede helft naar de overwinning.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de in de zomer overleden ONT vrijwilliger en erelid Sjuk Bosma trapte ONT even na 20.00 uur af voor de eerste bekerwedstrijd. In de bekerpoule van ONT heeft WWS zich teruggetrokken omdat er niet een volwaardig elftal kon worden opgesteld. Als tegenstanders blijven nu Friese Boys en Broekster Boys over. Friese Boys verloor afgelopen zaterdag met 0-6 van Broekster Boys. Eigenlijk was de opdracht van ONT gisteren simpel; met meer dan zes doelpunten verschil winnen van de bezoekers. Dat zou Broekster Boys dwingen tot het moeten winnen van ONT om verder te komen in de beker. Toen het, na al enkele kansjes onbenut te hebben gelaten, na zeven minuten 1-0 werd (doelpunt Teake van der Hoek), leek de weg open naar een ruime overwinning. Maar oh oh, die gedachte bleek een grote vergissing. Het niveau bij ONT zakte ver terug, er was opnieuw veel onrust in de ploeg wat tot veel balverlies leidde. Balverlies op het middenveld was in de 18e minuut ook de aanleiding tot de gelijkmaker. Friese Boys spits Sander Hoekstra pikte de bal op, Oebele Twijnstra koos voor een sliding in plaats van mee te lopen. Hoekstra ontweek de sliding en doelpuntte vanaf de rand zestien. ONT kreeg daarna nog wel kansen, maar ook bij de afwerking daarvan was het te onrustig, ontbrak overleg of lag de uitstekende Friese Boys doelman Auke Hoekstra in de weg.

In de 51e minuut was het voor Friese Boys even alle hens aan dek. Uit een corner van Stefan Roffel werd een kopbal van Egbert Hulzinga van de lijn gehaald en ook de volgende inzet van ONT moest op de doellijn worden gekeerd. Aan de andere kant moest ONT doelman Rory Bruinja handelend optreden bij een inzet van Hoekstra. Een individuele actie van Hielke Knippels zorgde in de 62e minuut voor de 2-1 voorsprong voor ONT. Knippels stoomde op vanaf het middenveld, ontdeed zich van een aantal tegenstanders en schoot vanaf 18 meter de bal kiezelhard tegen het net. Tien minuten later had Knippels zijn tweede moeten maken. Maar van dichtbij schoot de middenvelder de bal, uit een voorzet Gosse-Jorrit Kooistra vanaf de achterlijn, onbeheerst over. ONT coach Dennis Stuiver moest toezien hoe de tegenstander verzorgder voetbalde dan de eigen ploeg. En bijna moest ONT ook nog de gelijkmaker incasseren. Na een vrije trap bleef de bal voor het ONT doel hangen en volgde er een kleine scrimmage. Rienk Postma wilde het laatste tikje geven, maar de bal belandde op de buitenkant van de paal.

Het bleef bij een moeizame 2-1 winst. Zaterdag speelt ONT uit tegen Broekster Boys. Aanvang 14.30 uur.