Tweede oefenwedstrijd levert 3-4 winst op voor ONT

80'
Nico de Jong (vrije trap)
88'

13 augustus 2013 20:00

LEEUWARDEN - ONT oefende gisteravond in Leeuwarden tegen de nieuwe fusieclub Leovardia (v.v. Leeuwarden en Rood Geel). Na een erg stroef begin en een 0-1 achterstand pakte ONT de wedstrijd op om tenslotte met 3-4 te winnen.

ONT lijkt het vervelende vorige seizoen nog wat op de rug mee te dragen. Niet onlogisch als je vrijwel een gehele competitie onder druk voetbalt en dus eigenlijk nooit lekker vrijuit kunt spelen. Spookt dat hier en daar nog in de hoofden rond? Het is in ieder geval terug te te zien in spel zonder zelfvertrouwen. Afgelopen zaterdag was dat zichtbaar en tegen Leovardia was het niet anders. Het verschil was dat ONT na een half uur spelen begreep dat zo niet moest. In het eerste matige half uur speelden sommige spelers verstoppertje, was er geen beweging op het middenveld, keken de aanvallers maar wat toe, stonden spelers verkeerd, kortom het leek nergens op. Leovardia overheerste en kwam na negen minuten op voorsprong. Bij Danny Zijnstra slipte een balletje onder de voet door en dat werk afgestraft. ONT bleef moeilijk voetballen maar kwam in die periode toch op gelijke hoogte. Freerk Veenstra leverde een fraaie voorzet af en daaruit kopte Teake van der Hoek raak. Het was voor ONT ook het sein de schroom wat van zich af te gooien. Er werd korter gedekt, er kwam beweging en vrije verdediger Oebele Twijnstra verscheen wat meer op het middenveld. En daarmee kreeg ONT veel meer greep op het spel.

ONT zette dat spel in de tweede helft voort en in de 60e minuut betaalde dat zich uit in een tweede treffer. Twijnstra lanceerde Otto Kooi met een lange bal over de linker flank. Uit de voorzet van Kooi scoorde Teake de Haan, overgekomen uit de B selectie, fraai met een schuiver in de lange hoek. Tien minuten later vergrootte Nico de Jong de voorsprong uit een vrije trap vanaf de rand zestien. ONT bleef daarna het betere van het spel houden maar moest vijf minuten voor afloop toch de 2-3 toestaan. Snel daarna scoorde Twijnstra uit een strafschop 2-4 waarna Leovardia toch nog een derde treffer kon scoren en de eindstand op 3-4 bepaalde.

Zaterdag 17 augustus a.s. speelt ONT opnieuw een oefenwedstrijd, nu tegen 2e klasser Waterpoort Boys uit Sneek, vorig seizoen nog competitiegenoot. In Opeinde wordt om 14.30 uur afgetrapt.