ONT 1 - Grootegast Fc 1 - ONT

ONT 1 - Grootegast Fc 1

ONT 1 - Grootegast Fc 1

ONT 1

1 - 1

Grootegast Fc 1

Oebele Twijnstra (intikker)
61'
Assist: Otto Kooi

Datum

10 augustus 2013 14:30

Accommodatie

Onbekend

ONT oefent 1-1 tegen FC Grootegast
OPEINDE - Na een weekje training stond zaterdag de eerste oefemwedstrijd op het programma. Tegen 4e klasser FC Grootegast werd het 1-1.

In FC Grootegast (FCG) ontmoette ONT een tegenstander die vorig seizoen op een haar na promotie naar de 3e klasse miste. De eerste helft lieten de bezoekers zien dat een treetje hoger niet misstaat. ONT kwam er niet echt aan te pas. Op zich ook nog logisch. FCG trok met een vrijwel ongewijzigde selectie de provinciegrens over waar ONT trainer Dennis Stuiver nieuwe spelers moest inpassen. Bovendien was de ONT selectie lang niet voltallig waardoor Stuiver een beroep moest doen op drie A junioren; Dion Smits, Willem Elzinga en Hendrik Mulder. Ondanks het betere spel kwamen de gasten niet tot echt uitgespeelde kansen. ONT kwam in de eerste helft tot één kans. Otto Kooi kwam oog in oog te staan met de FCG doelman, maar die liet zich niet verschalken. Vlak voor rust kwam FCG op voorsprong. Een lange bal werd door een FCG voorwaartse opgepikt en die liet ONT doelman Rory Bruinja kansloos.

 

Na rust wisselde FCG trainer Marcel Poll, met twintig spelers naar Opeinde afgereisd, vrijwel zijn gehele team. Ook aan ONT kan waren er wissels. Het spelbeeld was duidelijk anders dan in de eerste helft. ONT had nu meer grip op de wedstrijd, er was meer druk en er werd sneller gespeeld. Na een kwartier maakte ONT gelijk. Uit een corner ontstond een mini-scrimmage waarna Oebele Twijnstra de bal over de lijn duwde. Maar ook FCG deed nog mee en zo moest Bruinja twee keer goed aan de bak om een tegentreffer te voorkomen. Een kwartier voor afloop was een combinatie tussen Kooi en Stefan Roffel bijna succesvol. Het puntertje van Roffel kon de FCG doelman niet verrassen. En vier minuten voor tijd leidde een mooie aanval bijna alsnog tot winst voor ONT. Vanaf links leverde Egbert Hulzinga een voorzet af. Die ging voorbij aan Kooi waarna neo-senior Freerk Veenstra de opstuitende bal niet genoeg kon controleren om een gevaarlijk schot af te leveren.

 

Het bleef bij 1-1. Dinsdag 13 augustus a.s. speelt ONT uit tegen Leovardia, de nieuwe fusieclub (v.v. Leeuwarden en Rood Geel) uit Leeuwarden. Aanvang wedstrijd 20.00 uur. Locatie: velden van voorheen v.v. Leeuwarden (naast SC Cambuur stadion).

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!