Assist: Mario Dekker

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

18 mei 2013 14:30

Hooijenga, DT

SNEEK - Wedstrijden die om niets gaan kunnen ook leuk zijn, of zijn juist daardoor leuk. In een wedstrijd “om des keizers baard”, zowel ONT als Waterpoort Boys spelen nacompetitie voor promotie/degradatie, won ONT met 1-7. Voor ONT, dat met een aantal invallers speelde, was dat een mooie uitslag.

Gedwongen door een flink aantal blessures in de A selectie en ook om spelers te sparen voor de nacompetitie, speelde ONT met een handvol invallers. Zo stond bij ONT A junior Dion Smits aan de aftrap. Ook Waterpoort Boys (WPB) spaarde spelers, maar de “reservecapaciteit” aan ONT kant bleek beduidend beter, of gemotiveerder, dan aan WPB kant. Al na dertig seconden kwam ONT op 0-1. Uit een voorzet van JaapJan van Leeuwen kwam de bal via Sjoerd Venema bij Teake van der Hoek en die zette ONT op voorspong. ONT kreeg direct daarna kansen op uitbreiding van de voorsprong. Een inzet van Rutmer Dam werd van de lijn gehaald en Van der Hoek zag een stiffie gekeerd door WPB doelman Barend Baggel. Na elf minuten breidde ONT de voorsprong uit. Smits liet zijn tegenstander de hielen zien en uit de voorzet die volgde doelpuntte Van der Hoek. In het resterende deel van de eerste helft vergat ONT de voorsprong uit te bouwen. Smits mikte alleen voor de WPB doelman naast en routinier Mario Dekker stuitte in zo’n situatie op de doelman. ONT doelman Rory Bruinja voorkwam in de slotminuut van de eerste helft de aansluitingstreffer voor WPB door een inzet van Robert Minks te keren. Dat ging wel ten koste van een blessure, Bruinja zou na rust niet terugkeren.

Met reserve doelman Hedzer Hoekstra (B junior) op doel begon ONT aan de tweede helft. En succesvol, want na vier minuten spelen werd het 0-3. Rutmer Dam promoveerde een voorzet van Van der Hoek tot doelpunt. WPB deed daarna nog wel iets terug. Robert Jansen bracht de bal bij de tweede paal en daar stond Rine Idzenga klaar om de bal binnen te tikken. Maar toen was het ook over en uit voor de Snekers. Sjoerd Venema had ONT ’s vierde kunnen scoren, maar omdat de bal raar opsprong schoot de middenvelder over het verlaten doel. Twintig minuten voor rust werd het toch 1-4. Een rommelende Venema bereikte Dam en tegen zijn strakke schuiver had Baggel geen verweer. In de laatste zeven minuten van de partij scoorde ONT nog drie keer. Mario Dekker schoot de bal fraai in het kruis uit een voorzet van Hielke Knippels en even later scoorde Dekker nog met een intikker, opnieuw aangespeeld door Knippels. In de slotminuut werd een steekpassje van Dekker opgepikt door Van der Hoek die Baggel omspeelde en de 1-7 eindstand op het scorebord zette. Tussendoor voorkwam invallerdoelman Hoekstra dat WPB tegen scoorde. In een één tegen één situatie hield de jonge doelman Idzenga van scoren af. Rest nog te vermelden dat A junior Wiebe Jeltema nog zijn competitiedebuut maakte.

Voor ONT zit de competitie er op. Volgende week zaterdag staat de eerste promotie/degradatie nacompetitiewedstrijd op het programma. Tegenstander is 3e klasser Rijperkerk. Zaterdag wordt er in Opeinde gespeeld, aftrap 14.00 uur (!). Dinsdag 28 mei is de return in Rijperkerk. De winnaar gaat door naar de 2e ronde. Tegenstander is dan de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen SC Stiens en Nijland. De winnaar van de 2e ronde handhaaft zich in de 2e klasse, c.q. promoveert naar de 2e klasse. De verliezers van de 2e ronde gaan naar de 3e ronde, één wedstrijd op neutraal terrein. De winnaars van de 3e ronde stromen door naar de 4e ronde, wederom één wedstrijd op neutraal terrein. De winnaar van die wedstrijd handhaaft zich in de 2e klasse, c.q. promoveert naar de 2e klasse.

Kampioen van de 2e klasse I werd BCV dat op de laatste competitiedag concurrent Leeuwarder Zwaluwen met 2-1 op de knieën kreeg. En zo werd een achterstand van twee punten omgebogen in een voorsprong van één punt.